in

Jongetje (4) belt politie nadat hij in hete auto is achtergelaten, redt zichzelf en 6 andere kinderen

Een auto in de zon wordt binnen de kortste keren een broeikas, helemaal als de ramen dicht zijn en de airco uit. Er wordt dan ook altijd gewaarschuwd om kleine kinderen en huisdieren NOOIT alleen in een hete auto achter te laten. Als dit toch gebeurt, kunnen de gevolgen desastreus zijn …

Een moeder (37) uit de Amerikaanse staat Maryland is gearresteerd, nadat een vierjarig jongetje de politie belde nadat hij samen met 6 andere kinderen in een hete auto was achtergelaten.

De vrouw (37) was naar een winkelcentrum in St. Charles gegaan. Ze had zeven kinderen in haar tweedeurs auto op de parkeerplaats achtergelaten. Twee van de kinderen zijn van haar en ze paste op de andere vijf.

Lees ook  Juultje Tieleman verbluft volgers met uitdagende billen-foto!

Terwijl ze de kinderen had bevolen om in de auto te blijven, bleef de vrouw minstens 20 minuten in het winkelcentrum. Het was een hete dag en hoewel de deuren niet op slot waren, waren de ramen dicht.

De kinderen waren tussen de 2 en 4 jaar oud. Hoe langer ze wachten, hoe heter het in de auto werd. De temperatuur lag rond de 27 graden, maar in het voertuig was dat vele malen hoger.

Uiteindelijk gebruikte een vierjarig jongetje een telefoon in de auto om de alarmdiensten te bellen. Hij wist niet precies waar ze waren, maar dankzij de GPS wist de politie hun locatie te achterhalen.

Lees ook  Explosief materiaal op vest gijzelnemer: 'Je moet van het ergste uitgaan'

Toen agenten aankwamen, lieten ze de kinderen uit de auto, ze waren “bang” en “zweterig”, berichtte de politie. Gelukkig waren ze allemaal ongedeerd.

De vrouw kwam zo’n tien minuten later naar de auto. Ze wilde niet zeggen wat ze had gedaan of waarom ze de kinderen alleen had gelaten. Ter plekke werd ze gearresteerd. Daarnaast was er ook maar één autostoeltje aanwezig.

De politie is de zaak momenteel aan het onderzoeken, alsmede de Amerikaanse evenknie van de Raad voor de Kinderbescherming.

Er is geen enkele reden om kleine kinderen alleen in een auto achter te laten, helemaal niet in zo’n gevaarlijke situatie!

Het WK Schaap-Nadoen komt er weer aan en jij kan meedoen!

Jongetje tijdens plaspauze aangereden door langsrijdende vrachtwagen