in ,

Jongeren stoppen meteen met spelen als ze zien dat een oudere man moeilijkheden heeft

Vooroordelen jegens anderen zijn helaas gemeengoed. En toch weten we allemaal dat we niet te snel of op iemand op uiterlijk moeten oordelen.

Een voorbeeld: velen denken dat jongeren brutaal en onbeleefd zijn en de ganse dag naar hun telefoon koekeloeren. Niets is minder waar!

Een paar jaar geleden was het mobiele spelletje Pokémon Go een grote hit over de hele wereld. Het spel draait om het vinden en vangen van Pokémons op je smartphone.

In Auckland, Nieuw-Zeeland, wordt Pokémon Go nog vaak gespeeld door kinderen en tieners.

De goede vrienden Blake Ockleston en Daniel Coyle-Smith, beiden 13 jaar oud, ‘jagen’ graag op Pokémons in hun vrije tijd. Zoals de meeste mensen die op zoek zijn naar de fictieve wezens, waren ze volledig opgegaan in het spel.

Lees ook  Wens van stervende oorlogsveteraan in hospice vervuld: zijn hond nog één keer zien

Maar ze hadden het niet druk genoeg om een oudere man op te merken die moeite leek te hebben om met zijn rollator de weg over te steken.

In plaats van de man te negeren en door te gaan met spelen, schoten ze hem te hulp, schrijft The Daily Mail.


De twee jongens stopten het verkeer zodat ze de oude man veilig konden helpen bij het oversteken.

Maar daar hield het niet mee op. Want de jongens vroegen de man waar hij heen ging, en de oudere man antwoordde dat hij op weg was naar het station.

Lees ook  ‘Mannen met buikje steeds aantrekkelijker’

Zonder aarzelen kozen de twee 13-jarige jongens ervoor om de man naar het treinstation te begeleiden, waar ze een bewaker vroegen om hem te helpen. Ze wilden er zeker van zijn dat de man de juiste trein nam, wat de bewaker graag deed.

Een vrouw was getuige van de ontroerende ontmoeting tussen de twee verschillende generaties en nam er foto’s van. Ze plaatste de foto’s vervolgens op Facebook om hulde te brengen aan de twee jongens.

Dit is een prachtig voorbeeld van hoe het wel moet!

Huisbaas besluit zijn huurder te verjagen door zijn huis met een graafmachine te slopen

Test voor basisschoolkind niet verplicht, maar dan wel tien dagen quarantaine