in

Jongeren gooien vuurwerk naar spelende kindjes: ‘8-jarig jongetje raapt het op’

In Wales, in de lokale gemeenschap van Hengoed, zijn mensen enorm aangeslagen. Twee spelende kinderen raakten er zwaargewond na een vreselijke actie van enkele jongeren. Zij hadden vuurwerk naar spelende kinderen gegooid.

Zondag waren Bradley (8) en zijn vriendje aan het spelen in het park toen een groepje jongeren voorbijkwam. Zonder enige aanleiding gooiden ze dan iets naar de kinderen.

Lees ook
Levenslang voor stiefvader die meisje (2) vermoordde terwijl moeder sliep

De kinderen raapten het op en dan ontplofte het voorwerp in hun gezichten. Dat vertelt vader Rhydian Guzvic. Bradley was meteen bewusteloos en werd met spoed afgevoerd naar het kinderziekenhuis in Cardiff. Zijn vriendje werd per helikopter overgevlogen naar Bristol.

“Ik kreeg een telefoontje van Bradley’s moeder. Ze vertelde me wat er was gebeurd. Ze kwam niet goed uit haar woorden en vertelde dat Bradley een ongeluk had gekregen.”

Lees ook
Na Emile (2) nu ook 11-jarige Elijah vermist

“Ik ben er meteen heengegaan om te zien wat er gebeurd was. Ter plaatse waren er al meerdere hulpdiensten. Ik verstijfde en kon niet meer praten. Ik vreesde het ergste.”

De dokters haalden heel wat scherven uit het gezicht van Bradley. Die zaten ook in zijn twee ogen. Als bij wonder konden ze zijn gezichtsvermogen redden.

De vader ijvert nu voor een aanpassing van de wet. Vanaf achttien jaar kan iedereen nu nog gewoon vuurwerk kopen zonder vergunning. Dat moet volgens de vader dringend veranderen.

Vermiste Jeffrey dood gevonden

Keeper FC Engelen overleden na botsing op het veld