in

Jongen ziet een 9-5 baan niet zitten: ”Dan heb ik minder tijd om te chillen”

Hoewel een groeiend aantal mensen worstelt om financieel rond te komen, lijkt de jeugd nauwelijks gemotiveerd om aan het werk te gaan. Onderzoek heeft aangetoond dat jongeren zeer veeleisend zijn en liever niet de handen uit de mouwen steken.

Omroep PowNed heeft een onderzoek uitgevoerd in Rotterdam en verschillende mensen gevraagd naar hun arbeidsethos. De antwoorden van de ondervraagde jongeren zijn opmerkelijk te noemen. Zo verklaart iemand: “Je wilt gewoon genieten van het leven. Om eerlijk te zijn: werken is vervelend, man.” Een ander geeft aan dat hij liever rustig in bed ligt en videogames speelt. Een jongen die wel werkt, geeft aan zo min mogelijk te willen doen, omdat een baan niet genoeg oplevert.

Lees ook
Christiane (61) in het hoofd geschoten, jongeman die ze onderdak gaf is opgepakt

“Ik moet toch ook kunnen ontspannen?” vraagt een jongen die nog op school zit (naar alle waarschijnlijkheid) wanneer hem wordt gevraagd naar zijn toekomstplannen. De verslaggever vraagt: “Als je straks een volwassen baan zoekt, ben je dan bereid om fulltime te werken, vijf dagen per week?” Het antwoord spreekt boekdelen.

Lees ook
Publiekslieveling Jona (27) van SBS-programma Lang Leve de Liefde omgekomen bij ongeluk

“Ik denk een paar dagen per week. Niet fulltime. Anders blijft er geen tijd over om met vrienden en familie door te brengen. Als je elke dag van 9 tot 5 werkt, heb je geen tijd meer om te ontspannen, toch?”

Famke Louise laat zich onder haar rok fotograferen: ‘Nu ga je echt te ver!’

Slachtoffer dodelijk tramongeluk mogelijk honderden meters meegesleurd