in

Jongen (9) doodt wolf – Dierenliefhebbers zijn woest!

Twee mannen zijn gearresteerd voor het neerschieten van een wolf, melden de autoriteiten vandaag. De negenjarige zoon van een van hen wordt ervan verdacht het beschermde dier te hebben gedood.

De wolf, uitgerust met een gps-apparaat, emigreerde van Duitsland naar Nederland, waar het dier begin deze week werd neergeschoten door de minderjarige in het noordoosten van het land.

Lees ook
Ernstig vermagerde kat ingeslapen in Kockengen: 'Viel van ellende uit elkaar'

De jongen ging op jacht met het jachtwapen van zijn vader. Hij werd vergezeld door een volwassen vriend van zijn vader, die op de minderjarige moest oppassen. De jongen schoot de wolf neer, waarna ze het karkas van het dier in een auto stopten en de halsband met het gps-apparaat weggooiden, aldus de rechtbank.

Stroperij
Het onderzoek is nog gaande, maar als hun schuld wordt bewezen worden de twee mannen beschuldigd van het in gevaar brengen van een minderjarige en m*sbruik van een vuurwapen voor stroperij, voegde de rechtbank eraan toe.

Lees ook
Verstekeling dood aangetroffen in landingsgestel vliegtuig op Schiphol

De twee mannen worden tot volgende maand vastgehouden wegens vluchtgevaar en de mogelijke vernietiging van bewijsmateriaal.

„Het illegaal doden van zeer beschermde diersoorten is een misdaad waarop maximaal drie jaar gevangenisstraf staat”, zei het Wereld Natuur Fonds Nederland in een verklaring op Facebook. „Bovendien kan de natuurbeschermingsautoriteit ook boetes opleggen aan overtreders, die in de orde van miljoenen kunnen lopen”, voegde de organisatie eraan toe.

Meisje (16) neergestoken in Hulst, 14-jarige jongen opgepakt

Thijs Römer verkr*cht in cel door gevangenen