in

Jongen (9) verdacht van doden wolf

BOEDAPEST – Twee mannen zijn in Hongarije gearresteerd voor het neerschieten van een wolf, zeiden de autoriteiten vrijdag. De negenjarige zoon van een van hen wordt ervan verdacht het beschermde dier te hebben gedood.

De wolf, uitgerust met een gps-apparaat, emigreerde naar verluidt van Zwitserland naar Hongarije, waar het dier begin april werd neergeschoten door de minderjarige in het noordoosten van Hongarije, zei de districtsrechtbank van Miskolc in een verklaring.

Lees ook  Monica Geuze betrapt op haar knietjes in het openbaar: ‘Mijn hele mond zit onder’

De jongen ging op jacht met het jachtwapen van zijn vader. Hij werd vergezeld door een volwassen vriend van zijn vader, die op de minderjarige moest oppassen. De jongen schoot de wolf neer, waarna ze het karkas van het dier in een auto stopten en de halsband met het gps-apparaat weggooiden, aldus de rechtbank.

Stroperij
Het onderzoek is nog gaande, maar als hun schuld wordt bewezen worden de twee mannen beschuldigd van het in gevaar brengen van een minderjarige en misbruik van een vuurwapen voor stroperij, voegde de rechtbank eraan toe.

Lees ook  Marinda's date dronk een hele beker uit haar verstopte wc

De twee mannen worden tot 4 september vastgehouden wegens vluchtgevaar en de mogelijke vernietiging van bewijsmateriaal.

„Het illegaal doden van zeer beschermde diersoorten is een misdaad waarop maximaal drie jaar gevangenisstraf staat”, zei het Wereld Natuur Fonds Hongarije in een verklaring op Facebook. „Bovendien kan de natuurbeschermingsautoriteit ook boetes opleggen aan overtreders, die in de orde van miljoenen kunnen lopen”, voegde de organisatie eraan toe.

Meisje (16) neergestoken in Hulst, 14-jarige jongen opgepakt

Thijs Römer verkr*cht in cel door gevangenen