in

Jongen (9) die zwaargewond raakte door vuurwerk is hand kwijt

De negenjarige jongen die zaterdag zwaargewond raakte door het afsteken van vuurwerk, is zijn hand kwijt. Dat zegt een ooggetuige tegen Omroep Brabant zondag.

Het vuurwerkongeluk gebeurde eerder dit weekend in het Brabantse Oss. In een speeltuintje aan de Van Veldekestraat ging het mis. Buurtbewoner Antoon zag het allemaal gebeuren. Het ongeluk heeft veel indruk op hem gemaakt. “Ik slaap er slecht van.”

Lees ook
Echtscheidingsadvocate doodgeschoten in eigen kantoor

‘Knal klonk anders dan normaal’
Tegen de Brabantse omroep vertelt hij dat de jongens al dagen vuurwerk aan het afsteken waren. “Ik stond net voor het raam om een oogje in het zeil te houden”, vertelt Antoon. Hij gaat verder: “De knal klonk anders dan normaal. Er was een hele rookwolk. Ik zag dat het andere jongetje, volgens de politie het broertje van het slachtoffer, hem mee naar huis wilde slepen, maar ze kwamen maar een paar meter.”

Lees ook
Regisseur trekt zich terug na incident met Paul de Leeuw

Het speeltuintje in de wijk bij Antoon is vaker een bron voor overlast. Na de knal ging hij direct naar buiten, anderen belde de hulpdiensten. De politie wil nog niet bevestigen of de berichtgeving van Omroep Brabant klopt. Volgens hen gaat het om een tragisch ongeluk en is er geen strafbaar feit gepleegd, daardoor is het geen zaak meer.

Onderzoek: Nederlanders zijn rijkste inwoners van Europese Unie: Merk jij daar iets van?

Dit is de reden dat jij er altijd wordt uitgepikt voor een steekproef bij de zelfscan