in

Jongen (17) steekt meisje (15) dood in bus omdat ze bloemen weigerde: ‘Niet te bevatten’

Woensdagochtend is in Zuid-Londen een scholier van vijftien jaar oud doodgestoken met een mes. Ze was met de bus onderweg naar school. Een bekende van het slachtoffer, een jongen van 17, is aangehouden. Dit is al de vijftiende tienermoord dit jaar in Londen.

Is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurde, maar getuigen zeggen dat het steekincident plaatsvond na een ruzie. De scholier had bloemen bij zich en wilde deze aan het meisje geven, maar de jongedame weigerde dat.

Lees ook
Jongen (17) die verongelukte op spoorbrug was net geslaagd voor havo-examen

Een passagier en de buschauffeur probeerden het meisje nog te reden, maar ze zou ter plekke overlijden. Een halfuur later werd de jongen opgepakt. Hij zit momenteel nog in hechtenis.

Hoofdinspecteur van de politie, Andy Brittain, betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden. “Dit is de ergste nachtmerrie ven elke ouder. Onze agenten zijn bij de familie van het meisje om hen te ondersteunen.”

Bewoners van de wijk Croydon, waar het incident gebeurde, reageren in shock. “Ik kan gewoon niet begrijpen hoe op dit tijdstip een klein meisje neergestoken kan worden. Het is gewoon walgelijk, het gebeurt veel te vaak. En de daders worden alleen maar jonger”, vertelt een buurtbewoner.

Lees ook
Nederlandse man (62) brengt vrouw (43) om het leven in België

De Britse hoofdstad werd dit jaar al vijftien keer opgeschrikt door een tienermoord. Vorig jaar waren dat er veertien. In 2021 werden er wel 30 tieners om het leven gebracht op een gewelddadige manier.

Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, reageerde dat zijn hart gebroken is door dit droevige nieuws. Hij kondigt aan om dag en nacht te blijven werken om het messengeweld een halt toe te roepen in zijn stad.

Vrouw wandelt naar geparkeerde auto naast maïsveld en komt terecht in hakselaar: “Ze was op slag dood”

Omgekomen Marlous was doodsbang voor Fouad L.