in

Jongen (17) die verongelukte op spoorbrug was net geslaagd voor havo-examen

Oosterbeek – Een 17-jarige jongen uit Renkum kwam tragisch om het leven op de spoorbrug bij de Rosandepolder in Oosterbeek, kort nadat hij te horen had gekregen dat hij geslaagd was voor zijn havo-examen aan het Dorenweerd College in Doorwerth, schrijft De Gelderlander. Het nieuws heeft de school diep geschokt achtergelaten. Rector Jeroen Beekmans is sprakeloos en benadrukt de veelbelovende toekomst die voor de jongen lag, met zijn ambitie om bij de Special Forces te gaan.

Lees ook
Jean van Griensven (60) neergeschoten en overleden

Volgens de politie is de jongen over de spoorweg over de Nederrijn geklommen en is hij vermoedelijk ten val gekomen op de spoorbrug, waar hij uiteindelijk op het spoor terechtkwam. Omstanders belden direct het alarmnummer, maar de hulp kwam te laat. Het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval is nog gaande. Het Dorenweerd College heeft nauw contact met de autoriteiten en biedt ondersteuning aan zowel docenten als leerlingen, die diep geraakt zijn door het verlies.

Lees ook
Lichaam verdronken jongen (14) gevonden in zwemplas Eersel

De brug en het nabijgelegen strand zijn geliefde ontmoetingsplekken voor jongeren. Soms klauteren ze op de brug om grenzen te verkennen, terwijl anderen het voetpad langs het spoor gebruiken om de oversteek te maken. Burgemeester Agnes Schaap van Renkum reageert geschokt op het tragische voorval en betuigt haar medeleven aan de familie van het slachtoffer en de vrienden die getuige waren van dit verschrikkelijke ongeluk. Ze staat in nauw contact met zowel de politie als de school om de situatie op te volgen en steun te bieden waar nodig.

Graf dochtertje in brand gestoken, ouders radeloos: ‘Waarom doe je zoiets?’

Prinses Amalia schokt met opvallende look waarbij de nadruk ligt op haar decolleté