in ,

Jongen (16) uit Amersfoort verdacht van het doodschieten van 15-jarige plaatsgenoot in zijn huis

Het Openbaar Ministerie vervolgt een 16-jarige jongen uit Amersfoort voor de dood van een 15-jarige plaatsgenoot.

Hij wordt ervan verdacht het slachtoffer eerder dit jaar te hebben beschoten. Dit zou zijn gebeurd in de woning van de verdachte in Amersfoort waar het slachtoffer op bezoek was.

Het slachtoffer werd op 28 april dit jaar met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij korte tijd later aan zijn verwondingen.

Lees ook  Bijgelovige ouders laten hun 5-jarige tweeling met elkaar trouwen

,,Na onderzoek is gebleken dat het slachtoffer is overleden als gevolg van verwondingen die veroorzaakt zijn door de inslag van een kogel”, aldus het OM donderdagmiddag.

Onderzoek
Nadat de doodsoorzaak werd vastgesteld, heeft de politie onder leiding van het OM uitgebreid onderzoek gedaan naar de omstandigheden waaronder het slachtoffer om het leven is gekomen. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 16-jarige.

Uit het bericht van het OM blijkt dat hij in mei al 19 dagen vast heeft gezeten voor betrokkenheid bij de dood van de 15-jarige.

Lees ook  Dit is de 25-jarige lekkere nieuwe vlam van André Hazes

Ook is duidelijk dat de jongen op 23 november, komende dinsdag dus, voor het eerst voor de rechter zal moeten verschijnen.

Omdat het om een minderjarige verdachte gaat, doet het OM geen verdere mededelingen over de zaak en zal hij verder achter gesloten deuren plaatsvinden.

Vrouw verbrandt 2.900 euro uit vrees voor coronavirus

Haal dikke jas maar vast uit de kast: extreem winterweer op komst