in

Jongen (15) met ‘hoop geschreeuw en heisa’ ontvoerd, op A27 bevrijd na waarschuwingsschoten

De politie heeft vanochtend drie verdachten aangehouden op de snelweg A27 wegens het ontvoeren van een 15-jarige jongen. Tijdens de aanhouding loste de politie een paar waarschuwingsschoten. De jongen werd op de snelweg uit een busje bevrijd. Hij is ongedeerd, zo meldt de politie.

Rond 08.40 uur kreeg de politie een melding dat een jongen door meerdere personen in een busje werd geduwd in de Tweede Jan Steenstraat, in de Amsterdamse wijk De Pijp. Het busje werd vervolgens met behulp van agenten van de Landelijke Eenheid gelokaliseerd op de A27, ter hoogte van Groenekan bij Utrecht. ,,De politie is daarbij een uitpraatprocedure gestart waarbij waarschuwingsschoten zijn gelost. De jongen is hierbij (lichamelijk) ongedeerd aangetroffen en bevrijd”, zo meldt de politie.

Lees ook
Wielrenner toont geslachtsdeel aan spelende meisjes

De drie aangehouden verdachten zijn een 36-jarige man uit Weesp, een 35-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Almere. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten in beperkingen vast, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De politie doet verder onderzoek naar de zaak en vraagt getuigen contact op te nemen.

Veel geschreeuw
Volgens omwonenden gebeurde de ontvoering tussen de Hemonystraat en de Van Woustraat in. Een bewoner van de Tweede Jan Steenstraat vertelt dat hij rond half 8.30 uur geschreeuw op straat hoorde. ,,Vanuit mijn raam zag ik een wit busje op de stoep geparkeerd staan. En met een hoop geschreeuw en heisa rende er een man naar de zijkant van die bus. Hij sprong erin en het busje begon te rijden terwijl de achterdeur nog openstond. Tijdens het rijden werd die nog dichtgetrokken. Ze reden in de richting van de Amstel.”

Lees ook
Extreem zware sneeuwval op komst: ‘Dit mogen we verwachten’

Een hem onbekende vrouw bleef als enige op de stoep staan, zag hij. ,,Zij bleef een beetje beteuterd achter.” Buurtbewoners belden de politie, een van hen wist het kenteken nog en binnen een half uur waren er meerdere politieauto’s en zeker tien agenten in de straat. Een deel van de straat was enige tijd afgesloten.

Snelweg afgesloten
De snelweg in de richting van Utrecht was dinsdagochtend door de politieactie bij Bilthoven enige tijd helemaal afgesloten.

‘Astmasymptomen bij tienduizenden kinderen door koken op gas’

Nederlands vrouw vergeet zoon (9) op parkeerplaats Duitse snelweg