in

Jongen (15) loopt weg van huis, ouders plegen zelfmoord

In Noord-Spanje zijn twee Nederlandse ouders afzonderlijk van elkaar uit het leven gestapt nadat hun 15-jarige zoon was weggelopen van huis.

Ná hun dood werd de jongen afgelopen dinsdag in goede gezondheid aangetroffen, bevestigt de Spaanse politie vanochtend. Het gezinsdrama slaat in het dorpje Ferreiros in als een bom.

De 15-jarige zoon liep op maandag 2 mei weg van huis. Zijn school sloeg alarm bij de politie, toen ze hem niet in de klas zagen.

De stiefvader en de moeder van de jongen waren op dat moment onbereikbaar. Een goededoelenorganisatie verspreidde vanwege de ernst van de situatie een foto van de jongen, met daarbij het verzoek om tips door te geven aan de politie. Het opsporingsbericht is op sociale media tienduizenden keren gedeeld schrijft het AD.

Agenten van de Guardia Civil gingen na de vermissing langs bij het ouderlijk huis om nader onderzoek te doen.

Lees ook  Katten ’vinden’ vondeling

Daar troffen ze het levenloze lichaam van de moeder aan, met naast haar een afscheidsbrief. Ze bleek door zelfdoding om het leven te zijn gekomen.

De stiefvader was op dat moment in Frankrijk en keerde na het slechte nieuws terug naar Spanje. De vader legde een verklaring af, waarop de politie hem niet als verdachte beschouwde schrijft een Spaanse krant.

Uiteindelijk liet de man niets meer van zich horen. Agenten vertrouwden het niet en gingen maandag opnieuw langs zijn huis. Daar troffen ze zijn levenloze lichaam aan.

Ook hier was er geen sprake van een misdrijf. De vader liet volgens de krant ook een afscheidsbrief achter waarin stond dat hij niet zonder zijn echtgenote kon en daarom geen andere uitweg meer zag.

De 15-jarige zoon was op dat moment nog steeds vermist. De politie zette tijdens de zoektocht onder andere met een helikopter in en trok een aantal tips na.

Lees ook  Onderzoek wijst uit: te veel sporten is slecht voor je seksleven

De jongen werd uit eindelijk in goede gezondheid aangetroffen in een winkelcentrum door mensen die zijn gezicht hadden herkend. De politie kwam ter plaatse en ontfermde zich over de jongen.

Tot drie jaar geleden woonde hij in Nederland, met zijn biologische vader. Waarschijnlijk zal hij terugkeren naar zijn biologische vader schrijft het AD. Een rechter moet daar nog over beslissen.

Al 15 jaar in Ferreiros
Sophie en Raymond arriveerden bijna twee decennia geleden in Ferreiros. In hun tijd liepen ze samen de Camino de Santiago en werden verliefd op de stad in Lugo waar ze zich vestigden nadat ze het huis hadden gekocht.

Beiden kwamen oorspronkelijk uit Nederland, waar ze elkaar ontmoetten. De 15-jarige zoon van de vrouw kwam ongeveer in 2019 bij hun wonen. Hij zou vaker weg zijn gelopen.

Jongen (17) overlijdt na festivalbezoek

Weken na kapseizen schip lichaam Urker (20) gevonden