in

Jongen (12) sterft op treinrails nadat spelletje tragische afloop kent – Rust zacht James!

Een 12-jarige jongen uit het Verenigd Koninkrijk is om het leven gekomen nadat een spelletje een vreselijke afloop kende. Veel te vroeg is hij overleden.

Verkennen, kattenkwaad uithalen en plezier maken horen bij jong zijn. Maar sommige dingen zijn levensgevaarlijk en een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor James (12) eindigde een spelletje ‘flip the bottle’ op de meest vreselijke manier.

Aan het spelletje is op zich niets gevaarlijk; bij ‘flip the bottle’ moet je een plastic fles omdraaien en perfect op een tafel of iets dergelijks laten liggen. James en zijn vriend speelden het spel echter op een brug over het spoor.

Nadat de fles naar beneden viel, wilde hij het voorwerp ophalen. Maar hij gleed uit op een natte balk en viel op de derde rail, waar net een trein voorbij was gereden, en werd geëlektrocuteerd.

Lees ook  Opnieuw treurig verjaardagsfeestje voor Leontine Borsato (54)

Nadat de fles naar beneden viel, wilde hij het voorwerp ophalen. Maar hij gleed uit op een natte balk en viel op de derde rail, waar net een trein voorbij was gereden, en werd geëlektrocuteerd.

Zijn vriend probeerde wanhopig zijn leven te redden. Hij sleepte hem van de baan en voerde reanimatie uit, maar helaas kon het leven van de jongen niet worden gered. De 12-jarige James stierf ter plaatse.

De familie spreekt over hun verlies
De familie bleef met een groot verlies achter. Geen enkele ouder zou ooit hun kind moeten begraven. De ouders hadden kritiek op het spoorwegbedrijf.

“Het had in de eerste plaats niet zo hoeven te zijn. We zijn teleurgesteld dat Network Rail op geen enkele manier heeft gereageerd op onze contactpogingen, zonder verontschuldiging of antwoord,” vertelde moeder Sharon aldus Mirror.

Lees ook  ‘Mijn echtgenoot bedriegt me met mijn dochter, wat moet ik nu in godsnaam doen?’

“Zijn dood heeft ons leven voor altijd getekend, we mogen hem nooit zien opgroeien, of hem ons kleinkinderen zien schenken of trouwen.”

In een verklaring vertelde het spoorwegbedrijf Network Rail: “Onze gedachten gaan uit naar de familie en dierbaren naar James, wiens leven zo tragisch kort was.”

“Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. Dit omvat ook het omheinen van de rails, zodat mensen er niet bij kunnen omdat het gevaarlijk is.”

“Na de tragedie hebben we de omheining volledig geïnspecteerd en hebben we de bestaande hekken op deze plek nog sterker gemaakt.”

Het is een vreselijk ongeval dat het gevaar laat zien van treinsporen. Onze kinderen moeten zich altijd bewust van het gevaar zijn, een ongeval is zo gebeurd.

Dit moet een verschrikking zijn voor familie, dierbaren en vrienden van James. Onze oprechte deelneming.

Rust zacht, James.

Automobilist rijdt mensen aan die uitstapten na ongeluk A12: 1 dode

Baby wordt in water gegooid om te leren zwemen