in

Tieners slaan Dicky (84) voor de lol tegen de grond: ‘Dit is het ergste wat je kunt doen’

De familie van de mishandelde Dicky Bos uit Assen looft 500 euro uit voor de tip die leidt naar de daders. Afgelopen woensdag werd de vrouw op straat toegetakeld toen ze haar afvalcontainer buitenzette. “Als dit zo moet, hoeft het voor mij niet meer”, zei Dicky tegen haar schoondochter Jessica van der Werff.

Jessica vertelt aan Hart van Nederland wat er die avond is gebeurd. Haar schoonmoeder zette woensdagavond nietsvermoedend haar vuilnisbak op de parkeerplaats bij haar huis, als twee jonge jongens achter een auto vandaan springen en haar een enorme klap in haar gezicht geven.

Lees ook
Zorgverlener stopt verlamde cliënt in te heet bad: Slachtoffer overleden

Door de kracht valt ze op de grond, waar al snel een grote plas bloed ontstaat. “Ze wist zelf op te staan en is wankelend en duizelend naar huis gegaan”, zegt Jessica. Gelukkig weet Dicky daar al snel hulp in te schakelen en wordt ze opgevangen door de politie en ambulance. Haar gezicht blijkt open te liggen en moet gehecht worden. Door de val kneust ze ook haar hand.

Bang
Dicky is compleet ontdaan door de gebeurtenis, vertelt Jessica: “Ze is bang, ze durft niet naar buiten en ze kan niet eten. In wat voor wereld leven we? Dit is absurd.” Ook Jessica is gigantisch geschrokken: “Ik vind het verschrikkelijk natuurlijk. Dat is het ergste wat je kunt doen: een oude vrouw slaan. Voor hetzelfde geld had ze een doodsklap gehad.”

Lees ook
Man (52) betast stiefdochter (16) tijdens online les: 39 leerlingen zien het

Er is aangifte gedaan bij de politie van het voorval. Volgens de politie hebben de verdachten een lichte huidskleur, zijn ze tussen de 16 en 18 jaar oud en ongeveer 1,70 meter lang. Een van de jongens had een spijkerbroek aan met scheuren op de knie en had een groen vest of jack aan. De politie is vanwege de laffe daad hard op zoek naar getuigen. Ook wordt er momenteel nog buurtonderzoek verricht.

Voor de gouden tip wordt 500 euro uitgeloofd. Jessica heeft een bericht gedeeld op Facebook, dat massaal wordt gedeeld.

Miracle (24) trouwt met Charles (85), die 61 jaar ouder is: Baby is onderweg

Baby gevonden in boodschappentas op straat