in

Bjorn (12) overleden na botsing met lijnbus

De verslagenheid is groot op Goeree-Overflakkee na het tragische busongeluk van donderdag in Sommelsdijk. De 12-jarige Bjorn kwam daarbij om het leven. Zijn school in Middelharnis, de RGO Beroepscampus, reageert met een brief op het verschrikkelijke verlies.

De tiener werd donderdagochtend geschept door een lijnbus toen hij met de fiets overstak op de kruising Panksdijkje/Oudelandsedijk in Sommelsdijk. Hij werd met zwaar hoofdletsel naar het Erasmus MC vervoerd met een traumahelikopter. Op dat moment was hij al niet meer bij kennis. Bjorn overleed donderdagmiddag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Lees ook
Wielrenner toont geslachtsdeel aan spelende meisjes

Verdriet
De directie van de RGO Beroepscampus laat weten geschokt en verdrietig te zijn. “Wij vinden het heel triest voor de ouders, familie en kennissen van Bjorn om hem op zo’n jonge leeftijd te verliezen. Ons medeleven gaat naar hen uit.”

Bjorn en de andere leerlingen waren volgens de directeur meer dan alleen middelbare schoolgenoten. “Leerlingen van onze school kennen hem van de basisschool of zijn op een andere manier bij Bjorn betrokken.”

Lees ook
Dementerende man hele nacht vermist in de vrieskou: 'Zonder jas vertrokken'

Leerlingen zagen het gebeuren
Een aantal leerlingen zag het ongeluk met eigen ogen gebeuren. “Dit heeft uiteraard een diepe impact op onze leerlingen.”

De school probeert zo goed en zo kwaad als het gaat om te gaan met deze afschuwelijke gebeurtenis. Leerlingen kunnen op ieder moment aankloppen bij het zorgteam en de mentoren van de school.

Bjorn zat bij OBS Roxenisse in Melissant op de basisschool zat. Ook daar is het drama hard binnen gekomen. “Ik heb er nog geen woorden voor”, liet de directeur weten.

Man en vrouw neergestoken, jongen (16) opgepakt

Laura verliest alle ledematen na eten besmette vis: ’Ze was bijna dood’