in

Jason (49) vocht meer dan jaar tegen corona op ic, maar besloot zelf om behandeling te stoppen

Een Britse man die corona opliep is na een ziektebed van veertien maanden gestorven. De 49-jarige Jason Kelk besloot zelf om de behandeling te stoppen nadat hij al meer dan een jaar aan machines lag op de intensive care.

Na 14 maanden in het ziekenhuis is Jason Kelk gestorven. Naar alle waarschijnlijkheid is hij de coronapatiënt die het langste op de intensive care heeft gelegen van een Brits ziekenhuis.

Kelk werd op 31 maart 2020 opgenomen en pas vrijdag 18 juni verliet hij de afdeling. Hij werd overgebracht naar een palliatieve zorgen waar hij in het bijzijn van familie stierf.

Lees ook  Oekraïense boeren tonen trots hoe gigantisch veel Russische tanks ze stelen

Zijn echtgenote Sue (63) zei dat hij het zo gewild had. „Hij vond leven aan de machines geen leven. Het was zijn beslissing om de behandelingen stop te zetten.

En ik vind dat een zeer moedige beslissing van hem”, zei ze. „Maar wij blijven natuurlijk gebroken achter.”

Kelk had naast het coronavirus ook diabetes type II en astma. Het is waarschijnlijk daarom dat het coronavirus zo’n verwoestend effect had op zijn lichaam.

Zijn longen en lever werden zwaar aangetast. Er was in maart nog hoop dat hij er het zou overleven.

Lees ook  Pakjesbezorger ontslagen nadat deze beelden met vrouw in bestelwagen opduiken (video)

De man kon toen twee weken zelfstandig ademen. In mei liep hij echter twee infecties op waar hij niet meer van opknapte.

„De antibiotica deden hun werk maar zijn vechtlust was weg. Hij wilde gewoon dat er een einde aan kwam”, vertelde Sue.

„Ik denk dat ik al sinds het begin rekening hield met dit scenario maar het blijft een flinke klap. Hij was mijn zielsverwant en ik ga zijn humor zo missen.”

Bizar: man trekt pistool omdat Starbucks-medewerker zijn cream cheese bij bagel vergeet

’Man met mes in hoofd afgevoerd na steekpartij Vlissingen’