in

Man schiet spelende broertjes (5 en 10) op straat dood: ‘Ze stierven in armen van hun vader’

De Italiaanse stad Ardea, in de buurt van Rome, is vanochtend opgeschrikt door een gruwelijk drama. Een 35-jarige man schoot in een park twee spelende broertjes van 5 en 10 jaar dood.

De kinderen stierven in de armen van hun vader, met wie de schutter mogelijk een conflict zou hebben.

Dat wordt door de Italiaanse politie onderzocht. Ook een 74-jarige voorbijganger werd rond de dramatische gebeurtenissen zonder enige aanleiding doodgeschoten.

De kinderen David en Daniel waren op enkele tientallen meters van hun huis aan het spelen toen ze in het hart en het hoofd werden geschoten.

,,Ze stierven terwijl ze de hand van hun vader vasthielden”, vertelde hun grootmoeder tegen de bekende Italiaanse krant La Stampa. ,,De ambulance kwam te laat, het duurde een halfuur.”

De 35-jarige schutter Andrea Pignani, een computeringenieur met psychotische problemen, verstopte zich na de drievoudige moord in een villa in de buurt.

Een groot politieteam kwam ter plaatse en omsingelde de woning. Toen de man zich na urenlang onderhandelen weigerde over te geven, besloot de politie een inval te doen.

Pignani pakte toen het pistool waarmee hij eerder de kinderen had gedood en schoot zichzelf door het hoofd.

Lees ook  Drie ongevaccineerde familieleden sterven binnen week aan Covid-19: “Ze dachten veilig te zijn in afgelegen Frans dorpje”

Eenzame man
Volgens diverse Italiaanse media, die het drama breed uitmeten, is er vermoedelijk een conflict aan de schietpartij voorafgegaan, waarbij zowel de vader van de kinderen als de schutter betrokken waren.

Omwonenden stellen bovendien dat de schutter al langere tijd voor problemen zou zorgen in de omgeving.

Daarnaast zouden er aanwijzingen zijn geweest dat hij in het bezit was van een vuurwapen.

Volgens zijn moeder werd zij door haar zoon bedreigd. Hij was eenzaam en geïsoleerd, had geen vrienden en ‘het kon hem allemaal niet meer schelen’, schrijven diverse kranten, waaronder Secoloditalia. De man zou onlangs een instelling voor geestelijke gezondheidszorg hebben verlaten.


Huisarrest
De vader van de kinderen zat met huisarrest thuis. „Voor een beetje drugs, terwijl die man een pistool had en door niemand werd gecontroleerd. En kijk eens wat hij gedaan heeft!” zei hij geëmotioneerd tegen een Italiaanse krant.

Lees ook  Vermist joggend meisje (17) duikt bebloed op in Frans restaurant: “Er waren meerdere ontvoerders”

Burgemeester Virginia Raggi van Rome, dat vlakbij Ardea ligt, is geschokt door de gebeurtenissen.

,,We zijn diep bedroefd om de dood van de twee kinderen en de oude man.” Ze betuigde haar medeleven aan de nabestaanden en de gemeenschap in ‘een verschrikkelijke tijd van rouw’.

Mariastella Gelmini, minister van regionale zaken, sprak op Twitter in min of meer dezelfde bewoordingen.

‘In Ardea heeft een absurde tragedie plaatsgevonden die onze adem doet stokken. Drie onschuldigen, onder wie twee kinderen, zijn zonder aanleiding op straat vermoord.

Een gebed voor de slachtoffers, diep medeleven met hun families en oprechte verbondenheid met de hele gemeenschap van de stad.’

Twee tieners die net geslaagd waren voor havo-examen overleden na val van dak

Jongen (12) neemt stiekem auto van zijn ouders mee en slaat over de kop in Drenthe