in

Rihanna blijkt p*rnoster’, India zegt bewijs te hebben..

De regering van India is kwaad op Rihanna. De popster, die op Twitter ruim 100 miljoen volgers heeft, stuurde een tweet waarin ze aandacht vraagt voor de massale boerenprotesten daar.

Aanhangers van de Indiase regering van premier Modi reageren fel en schelden haar nu uit op Twitter.

Al maanden protesteren honderdduizenden boeren in India tegen nieuwe landbouwwetten. Ze voelen zich daardoor bedreigd in hun bestaan. Want grote bedrijven krijgen veel meer macht, waardoor kleine boeren kopje onder kunnen gaan.

Met hun tractoren zijn de boeren richting de hoofdstad New Delhi gereden. Ze hebben daar kampen opgeslagen.

Vorige week drongen ze door tot in het centrum van New Delhi, uitgerekend op de nationale feestdag van India. Er viel één dode, tweehonderd boeren werden opgepakt.

Toegang afgesneden
Deze week is de Indiase politie begonnen met het de kop indrukken van het boerenprotest. Rondom de kampen van de boeren zijn barricades gebouwd, van beton en prikkeldraad. Water en voedsel worden tegengehouden en ook het internet is afgesloten.

Lees ook  Dat wil je zien: Ria heeft haar complete inboedel bij de Action gekocht!

Rihanna reageerde op een artikel van CNN hierover. Echt opruiend is haar tweet niet te noemen: “Waarom praten we hier niet over?!” schrijft ze. En inderdaad, de boerenprotesten zijn niet veel in het nieuws geweest in Amerika en in Europa.

Dat was misschien wel zo gebleven, als er geen enorme ophef was ontstaan door toedoen van aanhangers van premier Modi.

Waarschijnlijk gecoördineerd door zijn regeringspartij, de BJP. De minister van Binnenlandse Zaken nam de leiding, gevolgd door andere ministers, Bollywood-sterren, beroemde cricketspelers, zangers en tennissers.

#IndiaAgainstPropaganda
Het gebeurt onder de hashtags # IndiaAgainstPropaganda en #IndiaTogether. De tweet van Rihanna wordt neergezet als buitenlandse inmenging en propaganda. Onderdeel van een complot tegen India.

Maar sommige tweets gaan nog een stuk verder. Bollywood-actrice Kangana Ranaut – aanhanger van regeringspartij BJP – uit kritiek op de muziek en het uiterlijk van Rihanna en zelfs op haar huidskleur. Ze noemt Rihanna een ‘p*rnoster’ en ‘p*rnozangeres’ en suggereert dat ze betaald is voor haar tweet.

Lees ook  Dode wielrenner gevonden in water na duw

In verschillende andere tweets wordt Chris Brown verheerlijkt, de man door wie Rihanna in 2009 werd mishandeld.

Erbij staan foto’s van een toegetakelde Rihanna en de tekst dat ze het wel verdiend zal hebben.

Wereldnieuws
Was deze twitterstorm een slimme tactiek van de Indiase regering? Na Rihanna heeft nu ook Greta Thunberg haar steun uitgesproken voor de boeren.

Dat geldt ook voor de Amerikaanse advocaat Meena Harris, die net als haar nicht Kamala, de vicepresident van de Verenigde Staten, een Indiase achtergrond heeft. Door de felle reacties op Rihanna zijn de boerenprotesten ineens uitgegroeid tot wereldnieuws.

Voor vandaag zijn weer nieuwe boerenprotesten aangekondigd. De politie heeft de belangrijkste weg naar New Delhi geblokkeerd en wil de boeren koste wat kost tegenhouden. Maar het is nog maar de vraag of dat lukt.

Fout bij vaccinregistratie 90-jarige: AstraZeneca blijkt Pfizer

Nieuwe wet Japan: Iedereen krijgt drie dagen weekend