in

Illegale vakantiefoto’s van koninklijk gezin in Argentijns medium

De vakantiefoto’s van koning Willem-Alexander en zijn gezin, die zaterdagochtend werden gedeeld via het twitterkanaal van journalist Menno Swart, staan ook op een Argentijnse website.

Inmiddels heeft de RVD Swart verzocht de foto’s te verwijderen, maar dat had het effect van meer olie op het vuur. Tot zaterdagavond stonden de foto’s die genomen zijn op zee van Willem-Alexander, Máxima en de kinderen, er nog gewoon op.

Lees ook  Agenten treffen ’hond met brandwonden’ in woning: 21-jarige man aangehouden

De Koning voelt zich uiteraard door de paparazzi bespied: de vorst zit zonder t-shirt achter het roer van de Wajer 55. Van de Koning is bekend dat hij een bloedhekel heeft aan schending van zijn privacy en dat van zijn gezin. De Nederlandse media, ook de roddelbladen, respecteren de privacywens van de Koning. Ze blijven weg op de Peleponessos waar de Koning met zijn gezin vakantie viert.

Lees ook  Katten overleden bij woningbrand Zoeterwoude, bewoner gered van dak

Publicatie van de vakantiefoto’s is volgens de RVD in strijd met de privacyregels en met de mediacode. In Europa zijn andere regels van toepassing dan in Argentinië. Daar publiceerde de nieuwssite Caras Perfil gisteren de fotografie en een bijpassend verhaal.

Rachel Hazes showt nieuw hondje maar volgers zien vooral iets anders

Komt Yolanthe uit de kast en vindt ze liefde bij beste vriendin?