in

“Ik heb een neuscorrectie ondergaan”: vrouw (32) legt rijexamen af in naam van vriendin, maar valt meteen door de mand

Een 32-jarige Gentse vrouw riskeert een werkstraf omdat ze fraude probeerde plegen tijdens het afleggen van het praktisch rijexamen. Om een vriendin uit de nood te helpen daagde zij op in haar plaats. Toen de examinator onraad rook, kwam ze met een wel erg flauw excuus op de proppen.

De beklaagde, een 32-jarige vrouw uit Gent, werd door haar vriendin gevraagd om haar uit de nood te helpen. Ze had namelijk schrik om te falen voor haar praktisch rijexamen, dus wilde ze de hulp inschakelen van haar goede vriendin. Die ging in op het voorstel en trok naar het examencentrum.

Lees ook
Grote brand tijdens bruiloft: meer dan 100 doden

Daar rook de examinator al snel onraad, want de foto op de identiteitskaart strookte niet met het uiterlijk van de persoon die het examen kwam afnemen. En toen kwam de vrouw met een wel erg opmerkelijk excuus op de proppen. “Ik ben het hoor, ik heb alleen een neuscorrectie ondergaan.” Maar toen ze verder ondervraagd werd, viel ze finaal door de mand. “Ze kon niet antwoorden op privévragen zoals de familienaam van haar man of haar trouwdatum”, aldus het openbaar ministerie.

Lees ook
Mijn vriend liet me 21 keer in één dag een hoogtepunt bereiken, vertelt 27-jarige Abby

De vrouw gaf toe dat het de stommiteit van haar leven was, maar dat ze duidelijk heeft ingezien dat wat ze gedaan heeft, niet door de beugel kan. “Wij zijn ook geen vriendinnen meer”, voegde de vrouw nog toe. De procureur vorderde een werkstraf en een boete van 400 euro, de advocaat van de vraag vroeg de gunst van de opschorting.

Jaloerse Ramsley steekt en wurgt Shanty tot ze niet meer beweegt: ‘Hij heeft haar afgeslacht’

Mysterieuze verdwijning Nadia (28) blijft onopgelost: Al 6 dagen vermist!