in

‘Huilend en in doodsangst’, 12-jarig meisje gevonden in gecrashte auto van dronken moeder

ZOETERMEER – ‘Diep triest’, noemt de Zoetermeerse politie een incident dat vrijdagavond gebeurde. Op de achterbank van een flink beschadigde auto vonden ze een 12-jarig meisje ‘huilend en in doodsangst’. Haar moeder was kort daarvoor onder invloed van alcohol en drugs met de auto gecrasht en daarna verder naar huis gereden.

Meerdere mensen meldden vrijdagavond bij de politie dat er op de Amerikaweg een auto rechtdoor over een rotonde was gereden. De wagen werd daar niet meer gevonden, wel lagen er verkeersborden omver.

Daarna hoorden agenten dat er verderop een beschadigde auto reed, ‘die aan de voorzijde volledig in de kreukels zou zitten’, schrijft de politie Zoetermeer op Facebook.
In de zoektocht naar de auto besloot de politie naar het adres van de eigenaar te gaan. ‘Ons geduld werd al snel beloond, want korte tijd later zagen wij het voertuig aankomen. Dit was ook niet te missen, want de bumper sleepte over de grond, de spiegel deed het ook niet meer en aan de rechterachterzijde zat een behoorlijke deuk. Tijd voor een stopteken, een controle en een goed gesprek.’

Lees ook
Amanda is 24/7 opgewonden: “ben te geil om te rijden”

Toen de bestuurster uitstapte, bleek dat ze flink onder invloed was. ‘De walm van alcohol rondom haar was niet te verbloemen en ook haar motoriek deed ons gelijk vermoeden dat deze mevrouw veel te diep in het glaasje had gekeken’, zeg de politie. Ze blies een G/F-indicatie, de hoogst haalbare score tijdens een blaastest. Daarnaast was ook een drugstest positief: de vrouw was onder invloed van cannabis.

Lees ook
Publiekslieveling Jona (27) van SBS-programma Lang Leve de Liefde omgekomen bij ongeluk

Op de achterbank van de auto zat de huilende 12-jarige dochter van de vrouw. ‘Onder haar voeten lagen de blikken bier van haar moeder. Ons politiehart maakte ons op dat moment boos en verdrietig tegelijk. Hoe kan je dit doen?’, schrijven de agenten.

Zorgmelding opgemaakt
Het meisje is gerustgesteld en overgedragen aan zorgverleners. De politie heeft ook een zorgmelding opgemaakt. Dit houdt in dat er mogelijk nog hulp komt vanuit zorginstanties voor zowel het kind als de moeder.

De bestuurster van de auto is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze wordt verdacht van rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Haar rijbewijs is ingenomen.

Britney Spears gaat nét iets te ver met filmpje op Instagram!

Lesauto haalt politiewagen in met 154 km/u