in

Hondsbrutale inbrekers slaan opnieuw toe om gestolen konijn om te wisselen

Konijnendieven hebben binnen korte tijd meerdere keren toegeslagen bij kinderboerderijen van Stichting Dierenweiden in Lelystad. Op Nieuwjaarsdag werden twee konijnen ontvreemd, later werd er een konijnenhok gestolen. Een week is het opnieuw raak. Bizar genoeg is een eerder gestolen konijn toen teruggebracht en klaarblijkelijk omgeruild voor een ander exemplaar. Bij de kinderboerderij begrijpen ze niets van de mysterieuze wisselroof.

Pauline Kunst is de voorzitter van de stichting waar de kinderboerderijen onder vallen. Ze is nog altijd diep verontwaardigd over de zaak. “Dit is toch te brutaal voor woorden? Waarom doe je zoiets?” Kunst heeft aangifte gedaan bij de politie, maar ze hoopt vooral dat de konijntjes gauw terug zullen komen.

Lees ook
Levenslang voor stiefvader die meisje (2) vermoordde terwijl moeder sliep

Lola en Wipstaartje
“Onze vrijwilligers gingen op Nieuwjaarsdag vroeg naar de kinderboerderij om de beesten te checken. Toch altijd spannend na alle vuurwerk. Ze zagen meteen dat het prikkeldraad boven het hek was stuk geknipt. Deuren stonden open, het was duidelijk dat er dingen misten.” Toen ze de schuur waar de zes konijntjes verblijven openmaakten werd duidelijk dat Lola en Wipstaartje waren verdwenen.

“Ongelofelijk”, vindt Kunst. “Maar ze hebben ook een flinke hoeveelheid konijnenvoer meegenomen en een pak bodembedekking. Bij onze andere locatie werd twee dagen geleden ook al ingebroken en op camerabeelden is een man te zien met een groot konijnenhok in zijn armen.”

Wisseltruc
Einde verhaal, zou je kunnen denken. Maar niets is minder waar. “Een week later zagen we dat het prikkeldraad wéér was vernield. We hadden het net gerepareerd notabene”, verzucht Kunst. “En de konijnen liepen allemaal los. Tot onze grote vreugde zagen we dat Franse langoor Lola weer gewoon tussen zijn vriendjes liep. Maar algauw bleek dat er Sneeuwvlokje er niet meer was.”

Lees ook
14-jarig meisje dat gewond raakte bij ongeluk op A58 is overleden

De medewerkers van de kinderboerderij vermoeden dat Lola te groot was naar de smaak van de criminelen. “Sneeuwvlokje is een stuk kleiner dan Lola. Omdat we denken dat dezelfde dieven ook het konijnenhok hebben ontvreemd, denken we dat de dieven de konijnen brutaalweg hebben omgeruild. Dat snap je toch niet? Waarom kijken ze niet gewoon op Marktplaats?”

Camera’s
Inmiddels is er een crowdfunding opgezet voor een nieuw camerasysteem. Door het verhaal te vertellen hoopt Kunst dat de dieven wroeging krijgen, en de konijntjes weer komen terug brengen. “Als je in de buurt iemand kent die opeens twee konijnen heeft die op Wipstaartje en Sneeuwvlokje lijken, meldt het dan bij ons!”

Nederlands vrouw vergeet zoon (9) op parkeerplaats Duitse snelweg

Zoon van onwel geworden vrouw mishandelt ambulancepersoneel in Rotterdam