in

Honden in bos met geweld verdronken

De twee honden die op 28 december dood werden gevonden langs een pad in de Schinveldse bossen, zijn met geweld om het leven gebracht.

De honden zijn door de verdrinkingsdood om het leven gekomen, maakte de politie woensdag na sectie bekend. De dierenambulance trok bij de vondst van de viervoeters direct aan de bel.

Let op: foto’s onderaan dit bericht kunnen als schokkend worden ervaren.

De dieren zijn waarschijnlijk afkomstig van een boerderij, bleek uit hun maaginhoud. De politie zoekt hun baasje, maar dat is niet eenvoudig.

Lees ook  Hondje ongedeerd aangetroffen in cabine van vrachtwagen na ongeluk

De honden waren niet gechipt en gezien de grensligging kan de eigenaar ook in Duitsland wonen. De Duitse politie kijkt mee uit naar het baasje van de dieren.

Volgens de politie gaat het om een witte golden retriever en een donkere hond, vermoedelijk een kruising tussen een golden retriever en een herdershond.

Volgens de medewerker van de dierenambulance heeft de donkere hond „een zwaar leven gehad.” De hond was oud en broodmager, aldus de medewerker.

Lees ook  Voor sommigen moeilijk te begrijpen, maar het verliezen van een huisdier is enorm pijnlijk en moet worden gerespecteerd

Mensen die sinds 27 december soortgelijke honden van een kennis of familielid missen, worden opgeroepen zich te melden bij de politie Limburg. In de zoektocht naar de eigenaar heeft de politie onderstaande beelden gedeeld op sociale media.

Meisje (13) maakt eind aan haar leven na online verspreiding expliciete beelden

60 kilo frikandellen, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm – Wie heeft zijn voorraad kwijt?