in ,

Honden bijten jong zeehondje dood bij Zeeuwse Neeltje Jans

Een jong zeehondje is gistermiddag doodgebeten door twee honden bij de Neeltje Jans in Zeeland. De dieren vlogen op de pup af en beten het meerdere keren. De zeehond stierf aan zijn verwondingen.

De pup lag woensdagmiddag samen met andere zeehonden te rusten op een zandbank, bij de ingang van de vluchthaven.

Een hondeneigenaar liet in de buurt van de zandbank twee honden uit. De beesten ontsnapten aan de aandacht van het baasje en vlogen recht op de jonge zeehond af, meldt de site zeezoogdieren.

Lees ook  Spin bouwt web in oor man

De honden en zeehond raakten in gevecht, waarbij ze elkaar flink beten. Het baasje haalden de honden snel weg.

De zwaargewonde pup vluchtte direct het water in. Het dier werd ’s avonds dood aangetroffen in de vluchthaven. Op zijn lichaam zaten meerdere bijtwonden.

De dode pup is voor onderzoek naar de diergeneeskundige faculteit in Utrecht gebracht. De Regionale Uitvoeringsdienst van de Provincie Zeeland heeft de zaak in behandeling.

Samen een duik in het water nemen
Het gebeurt vaker dat zeehonden worden aangevallen door honden. Enkele maanden geleden beet een hond op het strand van Scheveningen ook een zeehond dood.

Lees ook  Dit is de lekkere Iraanse Vrouw van Wilfred Genee

Het is in Nederland verboden om zeehonden te verstoren. Volgens dierenorganisaties levert een ontmoeting met honden voor de dieren veel stress op. Ze adviseren om honden altijd aan te lijnen.

Toch maken mensen regelmatig foto’s en video’s van ontmoetingen tussen de twee beesten. Zo werd twee weken geleden op de Brouwersdam een jonge zeehond en hond gefilmd die samen een duik in het water namen.

Meisje neergestoken bij school in Amsterdam, ander meisje opgepakt

Vader die zoontje ontvoerde na drie jaar opgepakt op vakantiepark