in

Hond van de dood gered na het eten van chocolade

Kerst staat voor de deur en dat betekent heerlijke kransjes, koekjes en ander lekkers met chocolade op tafel of in de kerstboom.

Niet alleen wij mensen lusten al die zoete lekkernijen graag, ook honden, en soms katten, vinden het heerlijk.

Helaas is chocolade giftig voor honden en katten en moeten we daarom goed opletten dat onze trouwe viervoeters dit niet binnen krijgen.

Onlangs verscheen er een foto op Facebook van Greenbrier Emergency Animal Hospital in de Amerikaanse staat Virginia, van een hond die een behoorlijke lading chocolade naar binnen had gewerkt.

Lees ook
Ultiem zomers chillen doe je in deze varende hot tub

Het dier werd doodziek bij de spoedkliniek binnen gebracht. Daar heeft dierenarts Daisy Rojas de doodzieke viervoeter behandeld.

Rojas heeft de hond, Sofia genaamd, laten braken, om zo een ernstige chocoladevergiftiging te voorkomen die de dood tot gevolg kan hebben.

De meeste eigenaren van honden en katten weten gelukkig al dat chocolade giftig is voor hun huisdieren, maar helaas worden er elk jaar rond de feestdagen vele honden en katten binnengebracht bij dierenklinieken met een dreigende chocoladevergiftiging.

De dierenarts laat het dier dan doorgaans braken, om zo ernstiger letsel te voorkomen. Zelfs kleine hoeveelheden chocolade, met name puur, kunnen al giftig en dodelijk zijn voor honden en katten.

Lees ook
Het is officieel bewezen! Van paaseitjes val je af!

In cacao zitten, behalve cafeïne, meerdere gifstoffen die bij honden en katten kunnen zorgen voor overgeven en diarree, maar in ernstige gevallen ook voor schade aan het hart en zenuwstelsel.

Deze schade is niet zelden fataal. Hoe donkerder de chocolade, des te meer van deze giftige stoffen er aanwezig zijn in de chocolade.

Uiteraard bevat chocola ook veel suiker, wat slecht is voor met name de tanden van de dieren, maar wat daarnaast kan zorgen voor hartproblemen.

Bekijk hieronder een reportage van NBC over Sofia en hoe haar viral gaande foto mensen er op attendeert hoe gevaarlijk chocolade is voor honden (en katten).

Deze man heeft de langste neus ter wereld: Staat het ook tot verhouding?

Remco (23) heeft twee sugarmommy’s: “Vrienden noemen me een golddigger”