in ,

Hond redt leven van klein meisje nadat ze midden in de nacht stopt met ademen

Een hond in huis hebben is altijd een genot: het zijn niet alleen liefdevolle en loyale metgezellen, maar ze kunnen zelfs je leven redden.

We kennen allemaal de verhalen van honden die in actie komen om hun baasjes te beschermen of hen te waarschuwen voor gevaar.

Nu roept een vrouw haar hond tot held uit, nadat hij heeft geholpen het leven van haar baby te redden. Hij waarschuwde de ouders op tijd, nadat het kind was gestopt met ademen.

Kelly Andrew uit Boston Massachusetts (VS), is de eigenaar van een Boston Terriër genaamd Henry.

Onlangs begon de hond zich midden in de nacht vreemd te gedragen en bleef hij naar de kinderkamer van Kelly’s baby gaan om haar wakker te maken.

Kelly zegt dat ze het gedrag van haar hond “beu” was, vooral omdat de baby ziek was. Maar toen merkte ze pas dat haar baby niet ademde.

Haar dochter werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en Kelly realiseerde zich dat Henry geen overlast veroorzaakte, maar probeerde het leven van de baby te redden.

Lees ook  Vrouw laat pasgeboren baby verdrinken in toilet

Op één of andere manier wist de hond instinctief dat er iets mis was. Door de baby wakker te houden en de ouders te waarschuwen, heeft Henry waarschijnlijk het leven van het kind gered. Ze kon medische hulp krijgen voordat het te laat was.

“Ik weet niet wat er zou zijn gebeurd als hij haar niet had gewekt,” schreef Kelly op Twitter. “Wij mensen verdienen eigenlijk geen honden.”

De baby heeft de nacht in het ziekenhuis doorgebracht en het gaat nu “veel beter”, aldus de moeder.

Kelly zegt ook dat haar heldhaftige hond Henry “de hele nacht dapper het ‘fort’ heeft bewaakt, ook al is hij bang in het donker.”

Ze bedankte ook de Intensive Care-afdeling van Connecticut Children’s Hospital voor hun heldhaftige optreden om haar dochter te redden.

Maar het was de brave hond Henry die alle aandacht opeiste toen het verhaal viraal ging. Mensen waren verbaasd over de instincten van de hond en sommigen deelden zelfs hun eigen soortgelijke verhalen.

Lees ook  2-jarige peuter met diarreeklachten sterft onderweg naar ziekenhuis

Die lieten zien hoe levensreddend honden soms kunnen zijn… zelfs als het eerst lijkt op slecht hondengedrag.

“We konden er lang niet achter komen waarom mijn hulphond meerdere keren per nacht de kamer van mijn ouders binnenkwam, aan mijn vader’s gezicht snuffelde en hem herhaaldelijk aanstootte,” antwoordde een vrouw. “Ze duwden haar altijd weg en ze bleef terugkomen. Ze stopte zodra hij zijn pacemaker kreeg.”

“Ik ben chronisch ziek. Ik ben vaak naar het ziekenhuis gegaan omdat één van mijn honden begon te snuffelen en zich te richten op een lichaamsdeel en te waarschuwen dat er iets mis was,” schreef een ander. “Honden zijn helden!”

We zijn zo blij dat deze baby nu veilig is, dankzij het snelle handelen van deze heldhaftige hond! Brave hond, Henry!

Deel dit geweldige nieuws om te laten zien hoe fantastisch honden kunnen zijn!

Thuiswonende volwassen kinderen niet meer op straat gezet na overlijden ouders

Vrouw op het strand valt door helikopter en moet naar het ziekenhuis