in

Hond Nitro moet worden gedood na bijten 8-jarig meisje, taakstraf voor eigenaren

Een Delfts echtpaar heeft een taakstraf van 160 uur opgelegd gekregen, omdat hun hond een 8-jarig meisje in haar achterhoofd heeft gebeten. Het incident gebeurde op een grasveld in de wijk Tanthof. De hond moet worden gedood, bepaalde de rechter.

Op 1 juli 2020 waren de 55-jarige man en 52-jarige vrouw met hun twee honden, Amiga en Nitro, aan het spelen op het grasveld. De twee beestjes hadden aangelijnd en gemuilkorfd moeten zijn. Dit hadden de baasjes opgelegd gekregen, nadat eerder al drie andere honden werden gebeten.

Lees ook  Jessica (23) kreeg rekening voor bevalling in tandartsenpraktijk: ‘Bizar’

Schoppen tegen ribbenkast
Het echtpaar liet de honden die avond los op het grasveld. Toen er een groepje kinderen aan kwam lopen ging het mis. Een 8-jarig meisje wilde volgens de verdachte de bal oppakken waarmee de eigenaren en de hond, een Amerikaanse Staffordshireterriër, aan het spelen waren, waarna ze in haar achterhoofd werd gebeten.

De vrouw zegt dat ze daarna door onder meer in het oor van de hond te bijten en tegen de ribbenkast van het beest aan te schoppen, probeerde de hond het meisje te laten loslaten.

Lees ook  Niezend tussen de lakens: seks is volgens onderzoek dé oplossing tegen hooikoorts

Taakstraf en hond inslapen
Het meisje werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze twee uur is geopereerd. Ze heeft honderd hechtingen overgehouden aan het incident. De man dacht dat het wel kon om op het aanvankelijk lege veldje de honden los te laten.

De twee eigenaren hebben een taakstraf opgelegd gekregen van 160 uur, omdat ze volgens de rechter “verwijtbaar aanmerkelijk onvoorzichtig” geweest. Ook werd besloten dat de hond moet worden ingeslapen.

Man bijna dood na bezoek chiropractor in Haarlem – zwaar letsel overgehouden..

Hoogbejaarde bewoonster verpleeghuis (99) overlijdt op straat, terwijl deur op slot had moeten zijn