in

Hoe Natasha een s*ksuele relatie kreeg met haar vader

Schrijfster Natasha Rose Chenier (24) kreeg een s*ksuele relatie met haar vader uit Jamaica, nadat ze hem op haar negentiende voor het eerst ontmoette.

Vijf jaar geleden verbrak ze het contact en pas na jarenlange therapie beseft ze dat de situatie niet haar schuld is, schrijft ze op Jezebel.

GSA, s*ksuele aantrekkingskracht tussen familieleden die elkaar voor het eerst ontmoeten als volwassenen, komt vaker voor.

De moeder van Chenier was negentien jaar toen ze de toekomstige vader van haar kind ontmoette. Toen ze zwanger raakte, vertrok de man.

De moeder van Chenier kreeg een nieuwe relatie met een man die haar slecht behandelde. De twee hielden het tien jaar vol.

Chenier was daar boos over. En ze was eenzaam. Daarom besloot ze haar vader op te zoeken, die inmiddels in Jamaica woonde.

Haar vader verwende haar met reisjes over het eiland en luxe etentjes. Tussen bezoekjes door belde ze langdurig met hem.

Nooit eerder voelde Chenier zich zo verwant aan iemand. De twee leken qua uiterlijk op elkaar en bleken ook nog dezelfde interesses te hebben.

Haar vader vertelde over zijn seksuele ervaringen. Over hoe hij zijn huidige vriendin bedroog. Het maakte Chenier niet uit. Ze vond dat hij haar behandelde als een volwassene. Dat vleide haar.

Lees ook
Rick moet onder druk van zijn vrouw dagelijks seks hebben met schoonzus

Kokhalzen
Bij het tweede bezoekje sliep ze in zijn bed. Ze voelde zich veilig, maar ze was ook geschokt. Ze merkte dat ze zich s*ksueel aangetrokken voelde tot haar vader.

Ze probeerde het gevoel te onderdrukken en dacht dat het wel over zou gaan. Maar het werd sterker.

Haar vader voelde hetzelfde. De twee hadden meermaals orale s*ks. Achteraf hing ze altijd kokhalzend boven de wc.

Ze haatte zichzelf en walgde van de situatie. Haar vader riep meestal dat het wel goed zou komen. “Hoe lang wilde je al dat dit gebeurde?”, vroeg ze haar vader na de tweede keer. “Sinds de eerste keer dat ik je zag”, antwoordde hij.

Ze vroeg hem haar tegen te houden als zij s*ks wilde hebben. En om zelf ook geen initiatief meer te nemen.

Hij stemde toe, maar hield geen woord. Ze wilde eerder weg uit Jamaica, maar wilde geen vragen oproepen bij haar familie in Vancouver.

Op de laatste avond van haar laatste bezoek sloot ze zich op in de badkamer, weg van haar vader. Die bracht haar de volgende ochtend in stilte naar het vliegveld.

GSA
Eenmaal thuis voelde ze zich een crimineel. Ze had paniekaanvallen. Pas toen haar therapeut het fenomeen GSA uitlegde, stopte ze zichzelf de schuld te geven.

De term staat voor genetic s*xual attraction en gaat over de s*ksuele aantrekkingskracht tussen familieleden die elkaar voor het eerst ontmoeten als ze volwassen zijn.

Hoewel lastig te meten is hoe vaak zulke gevoelens voorkomen, zou het gebeuren bij de helft van de familieleden die elkaar als volwassenen leren kennen.

Lees ook
Nieuwe soort spin ontdekt die vlees met één beet kan doen rotten

Op de gevoelens rust een taboe, zeker als het om vaders en dochters gaat. “Die zwijgen vaak over de gevoelens.

S*ks tussen vader en dochter wordt gezien als iets dat op misbruik lijkt, hoewel het niet verschilt van andere vormen van GSA”, zei Barbara Gonyo in 2003 in The Guardian. Zij bedacht de term na zelf met zulke gevoelens te hebben gekampt.

Partner lijkt op vader
Onderzoek laat zien dat vrouwen vaak partners uitzoeken die lijken op hun vader, of een andere man die hen heeft opgevoed. Bij mannen is dat andersom. Het gaat zowel om innerlijke als uiterlijke gelijkenissen.

Een mogelijke oorzaak is zogenoemde s*ksuele inprenting. Ouders zijn meestal de eerste vertegenwoordigers van de s*ksen die mensen zien en leren kennen. We onthouden dat beeld, dat vertrouwd is. En mensen houden van dingen die vertrouwd zijn.

Soms zoeken mensen een partner uit die op hun ouder van de andere s*kse lijkt om hun vervelende jeugd te compenseren.

Zo voelen mannen met een kritische moeder zich vaak aangetrokken tot vrouwen die kritiek op hen leveren.

Als kind konden ze daarmee niet omgaan en nu gaan ze bij die vrouwen bewijzen dat ze dat wel kunnen, denken ze.

Dat geldt trouwens niet voor iedereen. Als mensen heel slechte herinneringen hebben aan een opvoeder, zoeken ze juist een partner die niét op de ouder lijkt.

Chenier schrijft een fictieve roman op basis van haar echte ervaringen, waarvan iedere eerste dag van de maand een hoofdstuk op haar website verschijnt.

vrouw vraagt relatieadvies: Mijn vriend eet mijn poep

Yvonne werd na 19 jaar werken ontslagen omdat ze vergat 20 cent in de kassa te doen