in ,

“Hij heeft mijn hart genezen” – weduwe bevalt van zoon overleden echtgenoot 14 maanden na zijn dood

Een weduwe is bevallen van de baby van haar overleden echtgenoot, 14 maanden nadat hij onverwachts aan een hartaanval overleed.

Sarah Shellenberger kon zwanger worden van haar overleden echtgenoot door gebruik te maken van ingevroren embryo’s, en in mei beviel ze van baby zoontje Hayes.

Haar man Scott overleed in februari 2020 aan een hartaanval. Sarah had net een embryofertilisatie in een vruchtbaarheidskliniek in Barbados voltooid toen ze het verwoestende nieuws kreeg.

Het koppel was al een tijdje op zoek naar een baby en had te horen gekregen dat ze alleen via IVF zwanger konden worden.

Maar vanwege de torenhoge kosten van dit proces in de VS besloten ze naar het Barbados Fertility Center te reizen om eicellen te laten winnen.

Het stel, dat in 2018 trouwde, liet in december 2019 de eerste eicelpickup doen en ze ontdekten dat het een jongen was.

“Voor de eerste ronde kregen we uiteindelijk één genetisch normaal embryo en dat bleek Hayes te zijn,” zei Sarah, een lerares uit Oklahoma.

“We kwamen er net voor Kerstmis achter dat het een jongen was. Scott en ik waren in staat om namen uit te kiezen voordat hij stierf en dat was echt betekenisvol.

“We besloten om in februari terug te gaan voor een nieuwe bevruchting, nu ik nog zoveel mogelijk eicellen had.”

Helaas kon echtgenoot Scott, een professor in de wetenschappen, deze keer niet met haar meegaan omdat hij niet genoeg vakantiedagen had, dus nam Sarah haar moeder mee.

Nadat het proces met succes was afgerond, vloog Sarah via Toronto terug naar Oklahoma, maar het was daar dat ze verwoestend nieuws te horen kreeg.

Lees ook  Oekraïense vluchteling die er vandoor ging met getrouwde man: ’Het is haar eigen schuld’

“Toen ik in Toronto landde en eindelijk verbinding had met het WiFi-netwerk, werd mijn telefoon gek,” zei Sarah, volgens de Daily Record.

“Ik kreeg tal van sms’jes binnen – de eerste die ik zag was van een van Scott’s collega’s die me vertelde dat ze hier allemaal bijeen waren om voor Scott te bidden.


“Ik belde zijn moeder en ze vertelde me dat hij een hartaanval had gehad en naar de intensieve zorgen was overgebracht en dat hij niet meer bij bewustzijn was gekomen.”

Toen Sarah terugkwam in Oklahoma haastte ze zich naar het ziekenhuis om haar man te zien. Ze kon niet geloven dat haar jonge en gezonde man een hartaanval had gehad en dacht dat het wel goed zou komen met hem.

Maar de artsen brachten het schrijnende nieuws dat haar 41-jarige man hersendood was.

“Ik kon het niet geloven,” zei Sarah. “Er zijn geen woorden om dat gevoel te beschrijven.”


Sarah besloot dat ze zijn organen wilde doneren en vulde het papierwerk in.

“Op vrijdag 21 februari moest ik afscheid van hem gaan nemen. Dat was het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan.”

Scot doneerde zijn lever en nieren en redde daarmee het leven van drie mensen.

Zes maanden nadat haar man was overleden, ging Sarah naar Barbados voor de embryotransfer. Een week later ontdekte ze dat ze zwanger was.


“Het was onze grootste droom – Scott wilde vader worden,” voegde ze eraan toe.

Lees ook  Huh: EOTB-ster en Terror Twin Esmee Ipema heeft een heel nieuw gezicht

“In onze ogen hebben we deze twee embryo’s die al gecreëerd zijn en zij zijn onze kinderen. Voor mij was er geen andere optie. Het zijn onze kinderen.”

Op 3 mei beviel ze van baby Hayes met haar moeder aan haar zijde. “Hayes vasthouden is zo’n goed medicijn voor me geweest en hij heeft mijn hart op veel manieren geheeld.

“Ik heb een doel”
“Het is bitterzoet omdat ik weet dat Scott smoorverliefd op hem zou zijn geweest en het is moeilijk om deze dingen zonder hem mee te maken. Ik zie absoluut Scott in hem.”

De moeder zegt dat ze hoopt nog een baby te krijgen met haar man door hetzelfde proces te gebruiken met hun tweede en laatste levensvatbare embryo.

“Het voelt alsof de dingen er rooskleuriger uit gaan zien en dat mijn leven misschien nog niet voorbij is en ik een doel heb.”


Een nieuw leven kan zoveel hoop brengen, en ik ben blij dat Sarah de baby kon krijgen die zij en haar echtgenoot zo graag wilden.

Laten we onze steun betuigen aan deze nieuwe moeder door dit verhaal te delen, terwijl ze geniet van het moederschap, zonder haar man aan haar zijde. We wensen hen een erg gelukkige toekomst.

Dennis Schouten deelde het bed met Famke Louise: ‘Ongemakkelijk’

Afghaans kind overleden na het eten van giftige paddenstoelen in Polen