in ,

Henry reed op hol geslagen auto klem: ‘Bestuurster was buiten westen’

Thuis nog even online vergaderen met collega’s en dan lekker weekend. Dat was het plan van Henry Temmermans uit het Gelderse Nunspeet. Het liep echter helemaal anders.

Toen hij op de A28 een auto zag slingeren met een automobiliste die onwel was geworden, greep hij heldhaftig in. Hij bracht haar voertuig tot stilstand door hem klem te rijden.

Zijn optreden werd haarfijn op beeld vastgelegd door de dashcam vanuit een andere auto.

Henry: “Ik zag die Polo van de mevrouw in het gras belanden, naast de weg. Ik dacht nog: die maakt een foutje.

Toen zag ik haar vervolgens rechtdoor blijven rijden en terwijl ik naar binnen keek zag ik het hoofd van de bestuurster bungelen. Ze was buiten westen. lk dacht: oké, ik moet haar nu proberen te stoppen.”

Lees ook  Vrouw die ogen zwart liet tatoeëren blind omdat naalden iets te diep gaan

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch lukte het Henry. “Ze reed tegen de vangrail op de invoegstrook en ik parkeerde mijn auto voor die van haar. Zo zijn we uiteindelijk langzaam tot stilstand gekomen.”

Vrouw onwel achter het stuur
De vrouw bleek inderdaad niet meer bij bewustzijn en is vervolgens door een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze heeft inmiddels contact gehad met haar redder in nood.

“Ja het gaat nu goed met haar, ze is zeer gelukkig. Ik ben vanmorgen zelfs bij haar geweest. Ik kreeg vrijdagavond een appje van haar man en zo is het balletje gaan rollen.

Ik wilde natuurlijk wel graag naar haar toe maar ze is gisteren pas uit het ziekenhuis ontslagen”, aldus Henry.

Zijn auto heeft flink wat schade opgelopen, maar het is te verhelpen. “De achterbumper is kapot en de kofferklep, maar dat is te verhelpen. Ik zou het zo twintig keer overdoen. Het voertuig van de vrouw is total loss.”

Lees ook  In Portugal kan je nu overnachten in een enorm wijnvat

Hulp van bekende
De reddingsactie zorgde daarnaast ook nog eens voor een bijzondere ontmoeting op de snelweg, kort nadat de auto’s tot stilstand waren gekomen.

Terwijl Henry uitstapte om de vrouw te helpen schoot een andere automobilist hem te hulp, Herman uit Hulshorst.

Hij bleek het hele voorval vastgelegd te hebben met zijn dashcam. Herman: “Ik stap uit en we zien elkaar. Henry zegt: jij komt uit Hulshorst toch?

En ik wist: die komt uit Nunspeet. We bleken elkaar te kennen van vroeger, toen gingen we vriendschappelijk met elkaar om.

Heel erg toevallig allemaal. Het ging allemaal vanzelf vanaf toen. Henry verzorgde de vrouw en ik belde 112.”

Man tijdens ruzie van kademuur in Den Bosch geduwd, valt meters naar beneden

Moeder Dini (82) en dochter Mirjam (52) lokken nepbankmedewerker in de val: ‘Enorm spannend’