in

Hannah moest 11 uur wachten op ambulance, en toen stierf ze

De Britse zorg verkeert in een zware crisis. Patiënten moeten regelmatig uren wachten op een ambulance. Eenmaal in het ziekenhuis duurt het vaak opnieuw uren voor een arts tijd heeft.

Het overkwam de verloofde van James. Hannah overleed nadat ze uren moest wachten op een ambulance. Ze leed aan cystische fibrose. “Als de antibiotica eerder waren toegediend, zou de situatie nu wellicht anders zijn geweest.”

Lees ook
Moeder in tranen nadat mensen haar gehandicapte dochtertje erg belachelijk maken

Haar verloofde James Jackman belde om 19.20 uur 999, maar de eerste hulpverleners arriveerden pas de volgende ochtend om 6.15 uur.

Hannah werd vervolgens met spoed naar het Queen Elizabeth ziekenhuis in Birmingham gebracht, waar ze werd behandeld voor een gevaarlijk lage bloeddruk.

Ze stierf drie dagen later, op 22 december, na een fatale hartaanval.

Lees ook
Epe rouwt om doodgereden Kyra (14)

James zei: “Wie weet, maar ik denk dat als de behandeling 11 uur eerder was begonnen, we voor een andere situatie zouden kunnen staan. In plaats daarvan hebben we vier kinderen zonder moeder.

‘Ik ging bij haar zitten tot de ambulance arriveerde, ik kon de dag niet geloven. Ik zat tien minuten bij haar en vertelde haar dat ik van haar hield en toen ging ze.’

De verdrietige James eist nu actie van de regering en de gezondheidsbazen.

Vrouw bloedt bijna dood nadat ze 83 dagen lang ongesteld is

Vrouw steekt vriend neer nadat hij in bed plast