in

Hallucinante beelden: bestuurder sleurt voetgangers nabij Parijs mee met rijdende auto tot ze vallen

Op videobeelden van het afgelopen weekend die op social media zijn gepost, is een lachende bestuurder te zien die nabij Parijs al rijdend voetgangers vastgrijpt en hen meesleurt tot ze de auto niet meer kunnen bijhouden en vallen. In Noisy-le-Sec zijn twee mannen aangehouden voor de ernstige feiten.

Maandagavond werd de bestuurder, die in beeld verschijnt en zich erg vrolijk maakt over het leed van zijn slachtoffers, al aangehouden op een parkeerplaats, waar hij met agenten had afgesproken.

Een tweede verdachte, die in de wagen zat als passagier, gaf zichzelf gisterochtend eveneens aan bij de politie.

Lees ook  Wow: De bloedmooie Joy Beune verleidt volgers met heerlijke foto

Volgens een getuige is zeker een van de slachtoffers, een man van 64, overgebracht naar het ziekenhuis met verwondingen in het aangezicht en aan zijn arm.

De man liep met de auto mee tot hij niet meer kon en viel. Er zouden nog minstens twee andere slachtoffers zijn.

Een van hen is ook te zien in het filmpje, maar is nog niet geïdentificeerd. Het derde slachtoffer is een jonge vrouw die volgens het parket van Bobigny in de nacht van maandag op dinsdag klacht indiende voor gelijkaardige feiten zoals in de video.

Lees ook  Marilyn is al 15 jaar verslaafd aan neusspray: 'Alles geprobeerd'

De daders, twintigers, filmden hun criminele gedrag en zetten de video op sociale media. Die ging viraal en zorgde voor ophef in Frankrijk.

De burgemeester van Noisy-le-Sec had het over een “afschuwelijke, wrede en barbaarse daad, die de daders als een spel beschouwden”.

Hij voegde eraan toe dat “sociale netwerken bijdragen tot het in scène zetten van dit soort misdaden en ze aanwakkeren”.

Viroloog over toekomst: ‘Corona gaat lijken op een griepepidemie’

Politie vraagt hulp in onderzoek naar vermiste Ercan Öztürk, wie heeft deze kuil gegraven?