in

Grote inval bij tandartspraktijk, terwijl patiënten nog in de stoel liggen

Bij een inval in een tandartspraktijk aan de Nieuwe Fellenoord in Eindhoven heeft de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) donderdag uitgebreid onderzoek gedaan.

Naast rechercheurs van de Inspectie SZW waren bij de inval ook meerdere gewapende agenten aanwezig.

Omwonenden van de praktijk, gevestigd op de eerste verdieping van een pand in een zijstraat van de Kruisstraat, spraken van ‘onnodig machtsvertoon’.

,,De tandarts is een aardige man met heel veel patiënten, maar ze doen net of het daar vol met wapens ligt”, mopperde een buurtbewoner.

Lees ook  14-jarige jongen zwaar mishandeld in park

De tandartspraktijk is al jaren in Oud-Woensel gevestigd en wordt gerund door een van oorsprong Syrische tandarts. Volgens buurtbewoners komen zijn klanten van heinde en verre.

Bij de ingang hangt een bord met praktijkinformatie in het Nederlands, Arabisch, Pools en Engels.

Op het moment van de inval waren er volgens ooggetuigen nog diverse patiënten binnen. Die moesten het pand direct verlaten. Het onderzoek ging daarna nog uren door.

Op locatie geweest
Waar de tandarts precies van verdacht wordt, kon een woordvoerster van de inspectie, onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, niet zeggen.

Lees ook  Na*kte man springt op spoor om telefoon te zoeken en legt treinverkeer plat

,,We zijn bezig met een onderzoek en in dat kader zijn we op locatie geweest”, is alles wat ze erover kwijt wilde. De tandarts zelf wilde vrijdag niet reageren.

De Inspectie SZW controleert of werkgevers en werknemers zich houden aan de verschillende wetten, besluiten en regelingen op het gebied van arbeid.

Daarnaast spoort ze fraude, uitbuiting en georganiseerde criminaliteit ‘binnen de keten van werk en inkomen’ op.

Mannen opgelet! Sylvana IJsselmuiden is weer vrijgezel!

Beslag op messen die kermis als prijs uitdeelde