in

Groep tieners valt man (26) aan en berooft hem na beschermen zwangere vrouw in trein

Purmerend – Een verontrustend incident vond plaats op zondag 18 juni, toen een 26-jarige man in de late namiddag werd aangevallen en beroofd door een groep van vijf tot zes tieners in een tunnel nabij het Stationsplein in Purmerend. De aanvallers, vermoedelijk minderjarig, richtten zich op onschuldige reizigers in de trein en zijn momenteel nog op vrije voeten.

Lees ook
13-jarig meisje aangevallen en mishandeld door groep van 12 personen

Het slachtoffer deelde de trein van Zaandam naar Purmerend met de jongens rond 18.00 uur. De tieners begonnen een zwangere vrouw lastig te vallen. Toen de man hen daarop aansprak, werd hij het doelwit van hun agressie.

Daar hield de terreur echter nog niet op. Nadat het slachtoffer in Purmerend de trein had verlaten, werd hij door de groep tieners achtervolgd. Toen hij in de tunnel arriveerde, werd hij opnieuw aangevallen, geslagen en van zijn tas beroofd.

Lees ook
Overstekende man (92) met rollator gegrepen door tram: Man hoorde toeter niet

De daders, die de leeftijd van 14 tot 17 jaar lijken te hebben en een getinte tot donker getinte huidskleur hebben, waren voornamelijk gekleed in donkere kleding. Een van hen droeg een opvallend geel Mybrand-logo op zijn zwarte T-shirt.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie en slachtofferhulp is aangeboden. Hoewel zijn tas later werd teruggevonden, ontbrak zijn draadloze speaker.

Opnieuw winkelmedewerker in Terneuzen neergestoken

Vader adviseert zwangere 13-jarige dochter om zichzelf van het leven te beroven