in

Groep tieners slaat Kevin (29), die mentale beperking heeft, hersenschudding en gebroken oogkas: “Hij durft niet meer buiten te komen”

Kevin Janssen (29) is een enthousiaste ‘Mooimaker’. De jongeman met een verstandelijke beperking helpt sinds een paar maanden het Lommelse Barrierspark proper te houden.

Tot wel vier keer per week is hij er aan het werk. Maar dinsdag werd zijn opruimactie plots grondig verstoord door een groep jongeren.

Ze vielen hem aan, en lieten Kevin uiteindelijk achter met een hersenschudding en een gebarsten oogkas en bovenkaak.

Lees ook  Meisje van 11 pleegt zelfmoord na pesterijen: “Juf heeft aanzet gegeven”

“Met een hele groep vechten tegen één persoon, die ook nog eens een beperking heeft? Dat kan ik niet vatten”, reageert Kevins mama.

“Sinds een paar maanden is mijn zoon Kevin (29) in het project ‘Mooimakers’ gestapt”, vertelt de mama van Kevin, Paula Pinxten uit Lommel.

“Door corona zijn al zijn activiteiten weggevallen en zo heeft hij iets om handen.” Tot wel vier dagen per week trekt hij naar het Barrierspark.

Lees ook  Oudere vrouw aan gerand in Leids wooncomplex: 'Het was een hele griezelige man'

“Vroeger werd hij gebracht, maar ondertussen kan hij zelfstandig naar het park gaan. Het is op ongeveer tweehonderd meter van onze woning.

Met een gocart, voorzien van een karretje, raapt hij dan zwerfvuil en sluikstort op. Wanneer de vuilbakken bijna vol zitten, maakt hij die gedeeltelijk leeg om zwerfvuil te voorkomen.”

Jeugdtrainer in val gelokt door 15-jarige met vals profiel op Facebook: “Ik wilde hem helemaal niets aandoen”

Ramadan in coronatijd: moslima’s koken warme hap voor daklozen in een gesloten restaurant