in

‘Gribushuis’ te koop voor half miljoen: ‘Moet je wel nog even de vaat doen’

De verkoopfoto’s van een Gouds huis leiden tot hilarische reacties online. “Mijn studentenhuis was netter”, zo valt spottend te horen over het stulpje dat volgens de advertentie op Funda bijna bijna vijf ton moet opleveren.

Het gaat om riante hoekwoning van 152 vierkante meter aan de Raam, pal het centrum van Gouda. De koper krijgt vier studio’s, met een keukentje, een berging en een gedeelde badkamer tot zijn of haar beschikking.

De makelaar beschrijft de woning als een “beleggingsproject” en dat allemaal voor de som van een slordige 479.000 euro.

Lees ook  Moeder van verkrachte, vermoorde en in brand gestoken Nathalie: 'Jij bent in mijn ogen een psychopaat'

Het huis stamt uit 1478 en staat al ruim zeven maanden te koop. Sinds deze week is woning echter ineens razend populair door het Instagramaccount Interieurterreur, waar veel aangeboden ‘droompaleizen’ worden gedeeld die op z’n zachtst gezegd een likje verf kunnen gebruiken.

Opgeruimd staat netjes
Sindsdien zijn er honderden reacties binnengekomen op het Goudse huis. De huidige eigenaren hebben hun ‘pareltje’ duidelijk niet opgeruimd voor de foto’s.

Lees ook  Jongedame vergeet de weerspiegeling van aquarium en plaatst deze foto op Marktplaats:

“Mijn studentenhuis is schoner”, reageert iemand honend. Mensen vragen zich bovendien grappend af of de koper ook alle spullen erbij krijgt. “Wat een gribus!”, roept een ander.

Sommigen zien echter ook pluspunten: zo zijn mensen positief verrast over de glimmende badkamertegels en vinden ze het huis van de buitenkant fraai en idyllisch.

Uiteindelijk dus toch een huis met ‘potentie’, aldus enkele reageerders. Maar wel met een prijskaartje van een half miljoen euro…

Hoogbejaarde bewoonster verpleeghuis (99) overlijdt op straat, terwijl deur op slot had moeten zijn

Mariska Bauer over herseninfarct: ‘Alles is vermoeiend, maar ik ben er nog’