in

Graf van kindje (1) vernield in Almelo: Familie wil weten wie dit gedaan heeft

Op de begraafplaats ’t Groenedael in Almelo is afgelopen week het graf van een overleden meisje vernield. Dit treurige nieuws heeft de politie via social media bekendgemaakt. Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor deze daad. De politie is druk bezig met het zoeken naar de dader(s) en vraagt getuigen om zich te melden.

De vernieling heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen dinsdag 2 en woensdag 3 mei. De politie heeft op Instagram laten weten dat de familie erg aangedaan is en graag wil weten wie verantwoordelijk is voor deze vernieling. Bij het bericht op Instagram is ook een video te zien van het kindergrafje, met toestemming van de familie.

Lees ook
‘Ze gaan weleens dood, mensen toch ook?’, beruchte hondenfokker Jan reageert op sluiting

Begraafplaatsbeheerder Tonny Homan heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten dat hij op de hoogte is van de situatie. Hoewel hij denkt dat het graf niet opzettelijk is vernield, betreurt hij de situatie: “Dit had niet moeten gebeuren, maar mijn gevoel zegt dat het om een aanrijding gaat, mogelijk door iemand in een scootmobiel.”

Lees ook
Twee doden bij ongeval op A6 bij Lelystad door gladheid

De familie van het overleden kindje heeft aangifte gedaan en is met de politie naar de begraafplaats gegaan. Volgens Homan is de schade aan het graf inmiddels hersteld. Onder het Instagrambericht van de politie reageren mensen vol ongeloof en wensen zij de nabestaanden veel sterkte toe. De politie heeft een poster met een getuigenoproep opgehangen op de begraafplaats en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben om zich te melden via 0900-8844 of een bericht te sturen naar de politie.

Ouders Lelystad willen baby niet meer na ruzie en staan kind af aan politie

Tante (51) van vermoorde Gino (9) ook vermoord