in

Graf dochtertje in brand gestoken, ouders radeloos: ‘Waarom doe je zoiets?’

“Toen onze dochter overleed, zaten we al in een achtbaan. Nu opnieuw.” Dinsdag kwamen Kevin Heijnen en zijn vriendin Diane erachter dat het graf van hun overleden baby in brand was gestoken. Niet alleen is de steen pikzwart. Ook zijn bloemen weggegooid en vernielingen aangericht. “Wie doet zoiets?”

Diana had ’s ochtends net haar kinderen naar school gebracht toen ze nog even bij het graf van haar dochter langsging. “Ik ga bijna iedere dag”, vertelt ze tegen RTL Nieuws. “Het is mijn ritueeltje, maar toen ik aankwam ben ik in huilen uitgebarsten.”

Lees ook
Graf van kindje (1) vernield in Almelo: Familie wil weten wie dit gedaan heeft

Bijna tien jaar geleden verloor het stel dochtertje Britt na een epileptische aanval. Ze werd nog geen jaar oud.

Onherstelbare schade
Het graf van Britt is amper meer te redden. Beeldjes zijn kapotgemaakt, bloemen weggegooid en de steen in brand gestoken. Diane belde na de ontdekking in paniek Kevin op. “Ik ben gaan zitten en heb gehuild als een speenvarken. Waarom zou je zoiets doen? Ik snap het niet. Stel je hebt problemen met ons, zeg het dan. Maar dit …”

Diana heeft nog geprobeerd de steen schoon te maken, maar de schade is onuitwisbaar. “Ik kan toch niet tegen een aangebrande steen aankijken? En hoe moet ik dit aan mijn kinderen uitleggen.”

Britt werd nog geen jaar oud.
Diana en Kevin hebben een zoontje van acht jaar en een jonge peuter. “Onze zoon weet dat hij een zus heeft en dat ze door een erge ziekte is overleden”, vertelt Diana. “Dat uitleggen is al moeilijk genoeg. Ik zou niet weten hoe je dit op de juiste manier kan vertellen.”

Lees ook
Wielrenner Mark Groeneveld (20) zakt in elkaar en overlijdt

Onderzoek
De politie heeft een onderzoek ingesteld in de hoop meer te weten te komen over de daders. Maar die vinden, wordt lastig . “Er hangen geen camera’s op deze begraafplaats in Heerlen”, vertelt Diana. “Het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt. Een paar jaar geleden waren er ook al beeldjes vernield. Ik begrijp er gewoon niets van. Een dochter verliezen is al het ergste dat er is. Dit is nog een extra harde klap.”

Meisje (6) komt bijna om het leven in snikhete glijbaan McDonald’s: Help, Ik ga dood!

Jongen (17) die verongelukte op spoorbrug was net geslaagd voor havo-examen