in

Gezocht: man die 9000 euro ’vindt’ en ermee vandoor gaat

Tijdens het storten van geld bij een automaat op de Neude verliest een Utrechter een tasje met 9000 euro.

Een voorbijganger ziet dit, pakt het tasje en fietst snel weg. Camerabeelden hebben alles vastgelegd, de politie is nu op zoek naar de ’niet zo eerlijke vinder’.

Een man uit Utrecht wil een groot geldbedrag bij zijn bank aan de Neude storten. Als dat binnen niet blijkt te kunnen, loopt hij naar buiten om de storting bij een geldstortautomaat te doen.

Tijdens zijn weg naar de stortautomaat ziet hij niet dat hij zijn tasje met 9000 euro verliest. Een man die daar net zijn fiets heeft neergezet, ziet dat wel.

Lees ook  Automobilist parkeert auto keurig op de vangrail langs A7 - Navigatie zei flauwe bocht naar rechts

Die man steekt zijn arm nog op om de eigenaar te waarschuwen maar bedenkt zich kennelijk, kijkt meerdere malen uitgebreid om zich heen, snuit zijn neus en pakt dan het tasje op. Hij kijkt er kort in en fietst dan snel weg.

Geblurd beeld
Vorige week toonde de politie de beelden van de man met een ’blur’: „Omdat de verdachte niet met de intentie naar de bank is gegaan om iemand van een groot geldbedrag te bestelen, maar dat de situatie zich voordeed dat iemand iets verloor, wat hij zich onrechtmatig heeft toegeëigend.”

Lees ook  'Rijbewijs wordt duurder en je moet meerdere toetsen doen'

Nu de verdachte zich na een week nog niet heeft gemeld, heeft de politie de beelden, die dateren van 8 januari, zonder ’blur’ laten zien in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld, een coproductie van politie, Openbaar Ministerie en RTV Utrecht.

Bejaarde wandelaar in Bemelen overleden door omgewaaide boom

Moeder Monique klaar met André Hazes: ’Neem hem nooit meer terug’