in

Gevalletje karma: Dief verongelukt 20 minuten na plofkraak

Een 25-jarige man uit Utrecht heeft is overleden na een plofkraak in het Duitse dorpje Schlossvippach. Het tragische incident vond plaats in de vroege ochtend van 26 september, toen de verdachten een pinautomaat van de Sparkasse aanvielen. De gewaagde ontsnapping liep echter fataal af, met één dodelijk slachtoffer en drie arrestaties tot gevolg.

De vier verdachten kozen voor een onconventionele methode en gebruikten geen explosieven, maar lieten gas in de pinautomaat stromen. Na de kraak sloeg het viertal op de vlucht, maar slechts 20 kilometer verderop verloor de bestuurder van de vluchtauto de controle over het stuur, resulterend in een fatale crash. De auto belandde in de rivier de Unstrut, waarbij één inzittende verdronk, terwijl de andere drie erin slaagden te ontsnappen.

Lees ook
11-jarig meisje overleden na verkeersongeval in Zetten

De identiteit van de drie overlevende verdachten is nog niet vrijgegeven door de politie. Een woordvoerder van de politie in Thüringen heeft echter bevestigd dat het dodelijke slachtoffer een 25-jarige Utrechter was. Het stoffelijk overschot van de man bevindt zich nog steeds in Duitsland, wat tot grote zorgen leidt bij zijn familie. Ismail El Abassi, een medewerker van de Utrechtse politieke partij Denk, heeft de gemeente Utrecht verzocht om actie te ondernemen en meldt dat er nu vooruitgang is geboekt om het lichaam terug naar Nederland te brengen voor een passende begrafenis.

Lees ook
Gelekte beelden: Jaimie Vaes blijkt een echte ‘anuszonner’ te zijn!

Hoewel de plofkraak nauwelijks geld opleverde, slechts 1000 euro waarvan een deel verloren ging bij de explosie, veroorzaakte het aanzienlijke schade aan het pand.

Vanuit je auto fruitresten in de berm gooien, mag dat?

Duiker wordt onwel en overlijdt Veerse Meer