in ,

Gerry mag van verhuurder geen vijver in zijn woonkamer: ‘Dit is mijn meesterwerk’

Gerry Grouwe uit Enschede komt helemaal tot rust als hij naar de koikarpers en waterschildpadden in zijn vijver kijkt. Er is alleen één probleem: die vijver staat in zijn woonkamer, en woningcorporatie Domijn eist in een kort geding dat hij hem verwijdert.

Hij is helemaal gek van koikarpers. Gerry heeft er zelfs een op zijn rug laten tatoeëren. Zonder aarzelen trekt hij zijn shirt omhoog.

“Ik dacht: hoe kan ik iets maken dat mooi bij mijn kamer past? Die vissen maken me rustig. En vroeger had ik in mijn tuin ook een vijver.”

Psychose
Dat was voor zijn scheiding, voor zijn psychose, voor zijn zelfmoordpoging. In zijn huidige appartement op drie hoog heeft hij geen tuin.

Maar dat weerhield hem er niet van om toch die droomvijver aan te leggen. “Dit is mijn meesterwerk.”

Lees ook  10 prostituees onthullen de meest bizarre en walgelijke verzoeken die ze ooit kregen

Het gaat om een Intex-zwembad wat hij, na een kleine lekkage in augustus, naar eigen zeggen inmiddels geheel volgens de richtlijnen heeft afgewerkt.

“Ik vraag me af: wat is het verschil tussen een vijver of een aquarium? Er zit geen dak op, maar verder is dit een stuk steviger.

Als ik dronken tegen een aquarium aanloop breekt het glas, het ergste wat nu kan gebeuren is dat ik erin val. Het is domme pech dat er een beetje wateroverlast is geweest. Nu moet ineens alles weg.”

Waterschade, kortsluiting en brand
Woningcorporatie Domijn is verre van blij met de constructie, vertelt een woordvoerder aan Hart van Nederland.

“Wij vinden het onverantwoord en onveilig dat er in een appartement op de derde verdieping een vijver wordt gehouden van 1700 liter water.

Lees ook  Man opgepakt die Jumbo plunderde, stenen gooide en veel filmde tijdens avondklokrellen in Eindhoven

Je wilt er niet aan denken wat er gebeurt als het bad lek gaat en al dat water naar beneden stroomt. Los van waterschade levert dit ook risico op kortsluiting en brand (denk bijvoorbeeld aan de meterkast).” Het zwembad is volgens de verhuurder ook te zwaar volgens de bouwnormen.

Domijn benadrukt dat het duidelijk in het huurcontract staat dat aanpassingen alleen mogen als ze geen gevaar opleveren voor omwonenden én voldoen aan de geldende bouwregels.

“Daarnaast willen we ze vooraf beoordelen en is er toestemming vanuit Domijn nodig. Dat is hier niet gebeurd.”

De rechter doet op 2 maart uitspraak in het kort geding.

Aandeel Britse variant in Nederland kleiner dan eerder voorspeld

Ouders brengen eigen kinderen naar de politie na overval op Coop-supermarkt in Gaanderen