in

Geniet nog even van de zon: Het gaat weer sneeuwen tot 20 centimer!

Lekker zonnig, maar koud, dat is zo’n beetje het weer van de afgelopen dagen geweest. Ook vandaag en morgen is de zon er nog, maar daar komt komend weekend verandering in.

Vandaag is het op veel plekken in Nederland nog stralend weer, al heeft het noorden van het land met bewolking te maken. Het is gemiddeld een graad of 7, maar het kan vanwege de noordoostenwind frisser aanvoelen. De meeste zon is in het zuiden te zien.

Lees ook
Dokters nemen symptomen ernstig zieke Hailey niet serieus – uren later is ze dood

Grijze start
Vanavond en vannacht raakt het bewolkt, en de temperatuur zakt tot rond het vriespunt. Het is de ouverture tot een wat grijze start van de vrijdag, maar in de loop van de dag komt de zon op veel plaatsen wel tevoorschijn. Het wordt gemiddeld 7 graden.

In het weekend is het echter gedaan met het mooie weer. Op zaterdag vallen er een paar buitjes, en de zon laat zich niet of nauwelijks meer zien.

Lees ook
Vriend van verdwenen Lina (15) getuigt: “Op weg naar station stuurde ze nog video hoe blij ze was dat ze naar mij kwam”

Maartse buien
Ook op zondag is er kans op winterse neerslag, met natte sneeuw. Typisch maartse buien dus, en dat is ook het beeld voor volgende week: winterse neerslag, met temperaturen die niet boven de 5 graden zullen uitkomen.

Een gure noordwester maakt het er ook niet echt aangenamer op. ’s Nachts gaat het (licht) vriezen, dus het wordt ’s morgens oppassen voor gladde wegen.

Vermiste baby dood gevonden na massale zoektocht

Vermiste kleuter (5) dood gevonden in Maas, moeder Fatma na 5 dagen nog altijd spoorloos