in

Gemiauw van kat leidt politie naar vermiste 83-jarige vrouw die in ravijn viel

Het is altijd fijn om een trouw huisdier aan je zijde te hebben. Dieren hebben geweldige instincten en kunnen meteen in actie komen om je te helpen als je in een noodsituatie terechtkomt.

Zoals deze slimme kat, die het leven van zijn 83-jarige baasje heeft gered nadat ze in een ravijn was gevallen.

Op 14 augustus begon de politie van Bodmin, in Engeland, een zoektocht naar een bejaarde vrouw die vermist was geraakt in het gebied. Maar het duurde niet lang tot ze een doorbraak hadden, dankzij een onwaarschijnlijke bron.

Een plaatselijke vrouw hoorde naar verluidt een kat onophoudelijk miauwen in de hoek van een groot maïsveld.

Al snel besefte de buurvrouw dat de kat, genaamd Piran, toebehoorde aan de vermiste vrouw – en probeerde haar te waarschuwen over haar verblijfplaats.

Lees ook  Pony Genji (14) bezwijkt aan knallend vuurwerk: ‘Knie was helemaal versplinterd’

Het bleek dat de 83-jarige diep in een talud in het veld bij haar huis was gevallen.

“De bejaarde vrouw was ongeveer 70 voet naar beneden gevallen op een zeer steile helling, met ongelooflijk moeilijke toegang en ongelijk terrein,” schreef de politie van Bodmin.

Toen de vermiste vrouw eindelijk gevonden was, schoten de politie van Bodmin en de brandweer- en reddingsdienst van Cornwall snel te hulp om haar uit het ravijn te halen.

Nadat ze eruit getild was, vloog Cornwall Air Ambulance haar naar het ziekenhuis. Ze was naar verluidt in stabiele toestand, en volgens een update is ze “in goede stemming” terwijl ze wel zorg blijft ontvangen.

Lees ook  Vermeende kattenbeul vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs

“We willen zeggen, ‘goed gedaan’ aan alle hulpdiensten die samenwerkten en aan Piran,” vertelde de anonieme buurman aan BBC. “De afloop had veel slechter kunnen zijn.”

Hoewel de hulpdiensten eigenlijk de redding hebben uitgevoerd, verdient Piran veel lof en dank voor het redden van het leven van zijn baasje. Gezien de leeftijd van de vrouw, en hoe uit het zicht ze was van de redders, kon het heel slecht zijn afgelopen als de kat niet zo alert was.

De kat werd geprezen als een held: “Piran de kat redde de dag!” schreef de politie van Bodin op Facebook.

Trofeejager die olifanten en leeuwen doodde, opgegeten door krokodillen

Politie vindt 4.000 kilo cocaïne in containers ananaspulp in haven Rotterdam