in

Geen straf voor man die eigen hond doodde omdat die behekst zou zijn

Een 43-jarige man uit de Hoeksche Waard kan volgens het Openbaar Ministerie niet strafrechtelijk worden verweten dat hij zijn eigen hond heeft omgebracht. Uit rapportages van deskundigen blijkt dat de verdachte tijdens het gepleegde feit in een kortdurende psychose zat. Hij had waanbeelden en hallucinaties. Volgens het Openbaar Ministerie is er daarom sprake van volledige ontoerekeningsvatbaarheid.

Lees ook
Automobilisten filmen zwaar ongeval op A58: Krijgen allemaal boete 420 euro

De man zorgde samen met zijn ex-partner voor de hond. Zijn ex-partner kreeg in de avond van 9 april een alarmerend WhatsApp-bericht van de verdachte met de tekst ‘help’. Toen ze hem de volgende ochtend belde, maakte hij een verwarde indruk. Bij het ophalen van de hond trof ze haar ex-partner aan en was hij niet zichzelf. Toen de politie uiteindelijk ter plaatse kwam hadden ze een taser nodig om hem onder controle te krijgen.

Lees ook
Meisje (16) omgekomen bij verkeersongeluk in Renswoude

De verdachte zelf verklaart dat hij ervan overtuigd was dat de hond behekst was. Volgens hem moest zijn huisdier daarom om het leven worden gebracht. De officier van justitie vindt dat er in deze zaak alleen maar verliezers zijn.

De rechtbank deed direct uitspraak en vonniste conform de eis van de officier van justitie. De man krijgt inmiddels psychische hulp.

Als allebei je ouders overlijden, waar moet je dan naartoe?

Gia (27) verkoopt zichzelf aan de hoogste bieder: “Met een glas wijn op red ik het wel