in

Gedrogeerde twintiger maait fietser (66) van de weg, “want we zijn met te veel op deze wereld”

Langs de Mandellaan in het Belgische Roeselare is vrijdagavond een 66-jarige fietser opzettelijk aangereden door een 21-jarige automobilist.

Het slachtoffer raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. De gedrogeerde jongeman is opgepakt op verdenking van poging tot doodslag. Hij wou naar eigen zeggen “iets doen aan de overpopulatie” schrijft HLN.

Het dramatische ongeval gebeurde rond 18 uur in de buurt van de rotonde met de Beversesteenweg.

L.G. week met zijn Peugeot Partner plots af van de rijweg en maaide de fietser van het fietspad. Het slachtoffer vloog over de wagen en viel neer.

Lees ook  RIVM: aantal besmettingen daalt verder, steeds minder covidpatiënten in ziekenhuis

De bestuurder reed daarna weg zonder te stoppen. De stiefvader van de bestuurder belde na zijn thuiskomst in Roeselare de politie en zei dat zijn stiefzoon iemand had aangereden.

Positieve drugtest
Volgens het Kortrijkse parket verklaarde de bestuurder kwaad te zijn op de wereld. Hij meent dat de overpopulatie van de wereld een groot probleem is en dat hij daar iets moest aan doen.

Lees ook  Politie deelt signalement verdachten aanslag journalist

Zijn drugstest was positief, hij wordt later voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor poging doodslag.

Er is een getuige die beelden heeft van de feiten. Het toevallig slachtoffer – beiden kennen elkaar niet – raakte zwaargewond aan het hoofd en borstkas maar verkeert niet langer in levensgevaar.

Jongeman doodgereden in Heusden

Verkeersruzie loopt uit de hand in Nijmegen, man zwaargewond