in

Gedrogeerd en in coma achter gelaten op ijskoude parkeerplaats: tienermeisjes beleven horroravond

IJskoud waren ze, misschien zelfs wel onderkoeld. Op een verlaten parkeerplaats in Soest worden twee tienermeisjes bewusteloos aangetroffen. Gedrogeerd en vervolgens gedumpt. Wat ging er mis in de auto van Bilal (19)?

Via Snapchat is er leuk contact en een tienermeisje uit Soest besluit in december 2020 af te spreken met de 19-jarige Bilal uit Utrecht.

Zij neemt een vriendin uit Amersfoort mee en hij een vriend. Ze worden opgehaald en chillen in een kleine blauwe auto.

Terwijl ze Bacardi-fanta drinken, rijdt het viertal naar een parkeerplaats in Soest. Daar gaat het verschrikkelijk mis.

De verdachte wil graag achterin naast één van de twee dames zitten. Ondanks dat dit voor de meisjes niet fijn voelt, vindt er toch een stoelendans plaatst.

Bilal schenkt, zo wordt hem verweten, nog een drankje in en geeft dat ook aan de meisjes. ,,Daar moet GHB ingezeten hebben”, aldus de rechter.

Coma
De meisjes worden slaperig, verward en één van hen moet overgeven. Ze worden uit de auto gesleurd en terwijl de auto met Bilal en zijn vriend snel wegrijdt, blijven de meiden hulpeloos achter.

Het is ijskoud en de twee – die nauwelijks op hun benen kunnen staan – zoeken warmte bij elkaar. Onder invloed van drugs én drank belanden ze in een coma.

Lees ook  Meisje (12) uit Haarlem mishandeld met kettingslot door leeftijdsgenoot

,,Het klopt dat ik hen daar nooit had moeten achterlaten… dat is mijn fout geweest”, aldus de verdachte in de rechtbank. ,,Maar GHB toegediend? Nee, dat heb ik absoluut niet gedaan.”

”Dat zit mij nog het meeste dwars: ik heb in coma gelegen en geen controle gehad over mijn eigen lichaam”
– Slachtoffer

Het is aan een toevallige voorbijganger te danken dat de twee slachtoffers donderdagmiddag aanwezig konden zijn bij de zitting.

Zij treft in de avonduren van 11 december de twee meisjes aan op het Dalplein in Soest, al denkt ze in eerste instantie dat ze een hoopje kleding vindt.

Ze schrikt en schakelt direct de hulpdiensten in. Een van de slachtoffers komt bij en is aanspreekbaar, maar de ander is ver heen.

Ze wordt met spoed opgenomen in het ziekenhuis en ontwaakt pas na zeven uur uit een diepe coma.

,,Dat zit mij nog het meeste dwars”, sprak het slachtoffer krachtig tegen de rechter. ,,Ik heb in coma gelegen en geen controle gehad over mijn eigen lichaam.”

Onder de tap
Lang bleef de verdachte buiten beeld, maar nadat de zaak in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld onder de aandacht kwam, ging het balletje rollen.

Lees ook  Vader verkr*chtte eigen dochter vanaf haar zesde en bezwangerde haar drie keer

De verdachte sprak over de zaak, niet wetende dat hij op dat moment onder de tap stond en de politie live meekeek en -luisterde met zijn telefoonverkeer.

”U had de slachtof­fers nooit zo mogen achterla­ten op de ijskoude parkeer­plaats”
– Officier van justitie

Uit dat telefoonverkeer kwam naar voren dat de verdachte wel degelijk wist wat er zich op 11 december had afgespeeld, al probeerde hij dit in de rechtbank grotendeels te ontkennen. Volgens hem waren de meisjes zelf uit de auto gestapt. Uit telefoonverkeer bleek toch anders.

Telefoon verkocht
,,Je hebt zelfs gezegd dat je vriend ‘de waggie’ moest verkopen, je hebt de telefoon van het slachtoffer – die achterbleef – verkocht voor een lachgasfles én je hebt je nooit bekommerd over de toestand van de meisjes”, voerde de rechter als bewijs aan.

Doordat het toedienen van GHB niet bewezen kon worden, wordt de 19-jarige verdachte alleen zware mishandeling verweten.

,,U had de slachtoffers nooit zo mogen achterlaten op de ijskoude parkeerplaats”, sprak de officier van justitie, die 200 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf eiste.

De rechter doet op 17 februari uitspraak.

Zie jij wel eens gezichten in alledaagse objecten? Dit fenomeen heet Pareidolia

Marokkaanse kleuter Rayan (5) uit put gehaald, maar niet meer in leven