in

Familie slachtoffer Insta-video Bilal Wahib wil dat doneeracties stoppen

De familie van het jongetje dat slachtoffer werd van een ‘grap’ van acteur en rapper Bilah Wahib (22), wil dat de doneeracties die voor het jongetje zijn opgezet stoppen. Volgens zijn advocaat heeft het slachtoffer ‘al diverse vervelende berichten ontvangen’.

Bilal Wahib en zijn Mocro Maffia-collega Oussama Ahammoud (20) vroegen de vermoedelijk minderjarige jongen zijn geslachtsdeel te laten zien voor 17.000 euro.

Wahib, die de vraag stelde, werd door de politie opgepakt en verhoord, maar is inmiddels weer op vrije voeten. Het slachtoffer en zijn familie worden bijgestaan door advocaat Richard Korver.

Lees ook  Noëmi knalt met 80 kilometer per uur op bank die midden op de weg staat

Hij laat weten dat er op verschillende sociale media en websites inzamelingsacties zijn gestart voor het slachtoffer en zijn familie. Volgens Korver hebben zij daar niet zelf om gevraagd en ook geen toestemming voor gegeven.

Vervelende berichten
De familie vraagt mensen die toch geld hebben opgehaald, dit te doneren aan de stichting Help wanted.

Lees ook  Ramadan in coronatijd: moslima’s koken warme hap voor daklozen in een gesloten restaurant

Die organisatie komt op voor de belangen van kinderen die slachtoffer zijn geworden van ‘exposure’.

Korver verzoekt iedereen nadrukkelijk om niet naar het slachtoffer en zijn familie op zoek te gaan en hen met rust te laten.

“Inmiddels heeft het slachtoffer al diverse uiterst vervelende berichten ontvangen”, aldus Korver. “Dit richt nog meer schade aan.”

Vrouw meerdere keren gestoken, twee mannen en een vrouw opgepakt

Lichaam gevonden naast fiets langs openbare weg in Velddriel