in

Familie maakt zich grote zorgen over vermiste Andy (36): ‘Bang voor het welzijn van mijn zoon!’

De Familie van Andy Rossel maakt zich grote zorgen en is radeloos. De 36-jarige Limburger is al vier maanden vermist en geeft geen enkel teken van leven.

Hart van Nederland spreekt met de vader Huub en broer Sylvio. Beide mannen zijn zichtbaar geëmotioneerd, de hele zaak knaagt enorm aan ze.

Andy is voor het laatst gezien in Wenen (Oostenrijk), nadat hij in Nederland na een incident het huis verliet.

In de Oostenrijkse hoofdstad heeft hij op eigen initiatief de politie gebeld en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij na een dag weer ontslagen.

Sindsdien ontbreekt elk spoor. De familie maakt zich zorgen om Andy omdat hij psychische problemen heeft.

Geen spoor van Andy
“We hebben veel met hem meegemaakt”, zegt vader Huub. “Van hele goede momenten, hij is heel intelligent, tot natuurlijk heel slechte momenten.”

Met de goede momenten doelt zijn vader onder andere op de ambitieuze politieke carrière die Andy achter de rug heeft.

Dat er nu een absoluut dieptepunt, na eerdere mindere tijden, is bereikt is verschrikkelijk voor het Limburgse gezin. “Stukje bij beetje ga je eraan kapot.”

Vader vervolgt in alle ernst over de toenemende zorgen over Andy: “Hij is normaliter iemand die zijn zaken op orde heeft.

Lees ook  Levering drinkwater onder druk: 'We moeten écht nieuwe waterbronnen zoeken'

Nu reageert hij niet meer op mails. Hij is helemaal van social media af. Er is niks meer van hem te vinden… Dit is niet zijn leven, zoals hij het altijd deed.”

Trillende stem
Broer Sylvio denkt nog regelmatig terug aan het eerste telefoontje dat hij van zijn vader kreeg, over de vermissing van Andy.

Hij bespeurde een trilling in de stem van Huub. “Het was onrealistisch. Ik wist dat het met Andy al lange tijd slecht ging, maar ja… hij was weg!”

Hij probeerde zelf zijn broer al te vinden door middel van (onder andere) een veelvuldig gedeelde Facebookpost.

Volgens zijn broer leidde Andy een dubbelleven. Aan de ene kant als vaardig politicus, maar aan de andere kant “in de gay scene, waar hij drugs heeft leren kennen.

In 2019 heb ik hem zelf uit een ziekenhuis in Keulen gehaald. Sindsdien is de band tussen mij en mijn broer kapot gegaan.”

De vermissing zorgt volgens Sylvio voor nog zo veel meer dan alleen zorgen. “We móéten hem vinden. En niet alleen voor Andy, maar ik heb ook twee ouders die eraan onderdoor gaan.”

Lees ook  Vrouw (26) overleden na ontploffing houtkachel

Waar Sylvio het meeste bang voor is? “Eerlijk?” vraagt hij stamelend. “Dat hij niet meer leeft. Waar moeten we zoeken?”

Teken van leven stelt gerust
Als hem gevraagd wordt waar hij het meeste voor vreest, breekt vader Huub. “Ik ben bang voor het welzijn van mijn zoon. Ik ben bang dat hij niet meer in leven is.”

Het enorme gebrek aan contact met Andy doet hem pijn: “Het haalt iedere dag een stukje van je af.” Een teken van leven van zijn zoon zou voor Huub al heel geruststellend zijn. “Het hoeft nog niet het contact te zijn, maar gewoon het weten dat hij er nog is.”

“Als Andy dit hoort of ziet. ik hoop dat hij zich dan in ieder geval meldt. Dat hoeft niet bij mij, dat kan bij zijn moeder, dat kan bij zijn broer of zus zijn.”

Het belangrijkste is volgens Huub “dat hij laat weten dat hij er nog is en dat hij laat weten dat het – naar omstandigheden – goed met hem gaat. Als hij hulp nodig heeft, zijn wij er altijd voor hem.”

Broer Sylvio vult nog aan, terwijl zijn ogen vollopen met tranen: “Andy… kom naar huis.”

Peuters zien hoe vader vuistslagen van agent krijgt: ‘Ze hebben alleen maar lopen huilen en gillen’

VVD herstelt zich in peilingen, weet Rutte de affaire-Omtzigt van zich af te schudden?