in

Extreem zware sneeuwval op komst: ‘Dit mogen we verwachten’

Na enkele dagen met zachte temperaturen die zelfs in de dubbele cijfers zijn geklommen, staat Nederland mogelijk weer een dosis sneeuw te wachten. Volgens Weeronline bestaat er morgen in het noorden van het land een kans op een sneeuwdek, zij het niet bijzonder hoog; namelijk slechts dertig procent.

Vandaag belooft een onstuimige dag te worden, met flinke regenval die met bakken uit de hemel komt. We kunnen rekenen op een neerslaghoeveelheid van zo’n 15 tot 20 millimeter, volgens de voorspellingen van Weeronline.

Lees ook
Jongen (15) met ‘hoop geschreeuw en heisa’ ontvoerd, op A27 bevrijd na waarschuwingsschoten

Aankomende nacht is er kans op vorst in het noordoostelijke deel van Nederland, maar gelukkig zijn de wegen nog warm genoeg en vormt dit geen problemen voor het verkeer.

Morgenochtend begint de dag opnieuw met regen, waarbij op sommige plaatsen tot wel 15 millimeter neerslag kan vallen. Binnenlands zal het stevig waaien, terwijl er aan de kust zelfs sprake kan zijn van krachtige wind. In het noorden van het land bestaat dan de mogelijkheid op sneeuwval.

De kans dat inwoners van Drenthe, Friesland en Groningen sneeuwvlokken zien neerdalen, bedraagt maar liefst 75 procent. Echter, de kans dat de sneeuw blijft liggen is niet bijzonder groot.

Lees ook
Daniëlle uit Breda: Mannen moeten betalen om deze schoonheid aan te kijken!

De temperatuur zal rond de 1 graad liggen. Weeronline meldt dat wanneer de sneeuwval intens genoeg is, het goed mogelijk is dat het landschap ‘even wit’ kleurt. De kans op een sneeuwdek van minimaal 2 tot 3 centimeter wordt momenteel geschat op zo’n dertig procent.

Morgenavond zal de wind weer draaien en zal warmere lucht ons land binnenstromen, net op tijd voor de Carnavalsvakantie. Het klinkt haast ongelooflijk, maar in Limburg kan het aanstaande vrijdag maar liefst 15 graden worden! Een stuk warmer dan normaal voor deze tijd van het jaar.

Arts maakt eigen kinderen doodziek: Moedermelk verdund met chloor en en diarreeremmer

Nederlandse vader (36) hangt kind thuis op en stuurt moeder foto