in ,

Experts beweren: baby’s die moeilijk slapen gedurende de dag en nacht worden later slimmer!

Voor alle moeders met baby’s en slaapstoornissen biedt dit misschien wat troost: Er zou namelijk een reden achter zitten waarom je baby niet veel slaapt.

het zou zo maar kunnen zijn dat hij een genie in de maak is. Twee opvoedingsdeskundigen delen een aantal interessante inzichten over waarom sommige baby’s niet goed slapen. Als jouw kleine in deze categorie valt en ’s nachts niet goed doorslaapt, dan is dit een must-read!

Peter Fleming is professor en ouderschapsexpert en heeft zijn leven gewijd aan het bestuderen van de ontwikkeling van baby’s.

Peter is daarnaast de degene die in de jaren 80 baby’s aanbeval om op hun rug te slapen. Kortom: Hij weet waar hij het over heeft.

Professor Flemings zijn theorie is dat baby’s nog niet zijn ontworpen om te slapen gedurende lange perioden en dat er eigenlijk een verband te leggen is tussen ”zeer hoge niveau’s van ontwikkeling- en intellectuele prestaties en niet de hele nacht doorslapen”.

Lees ook  Afgekickte mama deelt schokkende foto van hoe ze er 4 jaar geleden uitzag. (Niet voor gevoelige kijkers)

Het zou kunnen betekenen dat gebrek aan slaap er toe kan leiden dat zij begaafde kinderen worden.

“Vanuit een biologisch oogpunt is wat de baby doet volkomen normaal en verstandig. Het past gewoon niet in onze verwachtingen van de 21e eeuw.

Men moet niet vergeten dat de maatschappij sneller verandert dan de biologie. Een biologisch patroon dat een half miljoen jaar heeft geduurd om te ontwikkelen, kan niet zomaar plotseling worden genegeerd en veranderd. Vooral wanneer er geen voordeel in zit“,
aldus Flemming.

 

Daarnaast wijst professor Flemming er ook op dat baby’s die vaak in de nacht wakker worden over het algemeen meer aandacht krijgen.

Lees ook  Hoogbejaarde bewoonster verpleeghuis (99) overlijdt op straat, terwijl deur op slot had moeten zijn

Midden in de nacht is er natuurlijk minder afleiding dan om 8 uur ’s ochtends. Deze extra nachtelijke aandacht zou ongetwijfeld goed zijn voor de baby, toch?

Een andere opvoedingsdeskundige, professor Dacia F Narvarez legt uit dat kinderen die gedurende de nacht extra aandacht krijgeen, sneller aan hun ”behoeften” komen en daardoor meer empathie en zelfregulering krijgen.

Ze zouden een groter geweten hebben en Dacia toont in haar studie aan dat ze meer cognitief vermogen hebben en minder depressief zijn.

De volgende keer dat je dus om 4 uur ’s nachts opstaat en je baby baby bijna de hele nacht is wakker geweest, onthoud dan dit: Je doet helemaal niks verkeerd.

Door er simpelweg te zijn, vast te houden (alweer) eten te geven, en opnieuw in slaap te sussen, doe je alles goed.

Heftig: Bridget Maasland vertelt wat André Hazes met haar gedaan heeft!

Goed nieuws voor de Actionfans: ”Tijdslot winkelen op afspraak verlengd”