in

Het tragische lot van juf Mieke: doodgestoken door een oud-leerling

Gunter Uwents heeft volledige bekentenissen afgelegd over de moord op Mieke Verlinden (59), gepleegd op 10 november 2020 in Noorderwijk.

Het motief van de 37-jarige oud-leerling van juf Mieke is waarschijnlijk terug te brengen naar een incident in het tweede leerjaar dertig jaar geleden.

Uwents is vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter. Zijn DNA-staal matcht ook met dat van het profiel dat op de plaats van de feiten werd aangetroffen.

Juf Mieke werd gruwelijk om het leven gebracht met 101 messteken. Gunter Uwents heeft de moord bekend.

Maar wat heeft de 37-jarige man bezield? “Er wordt hier en daar gesuggereerd dat er strubbelingen, problemen zijn geweest toen hij bij juf Mieke in de klas zat in het tweede leerjaar begin jaren 90″, zegt gerechtsjournaliste Katrien Saelens.

Lees ook  Richard (51) speelde ‘spelletje’ met zijn kinderen waarbij hij ze net zo lang sloeg tot ze huilden

Lut, de zus van juf Mieke, geeft nog altijd les in dezelfde school. Ook bij haar zat Uwents in de klas in het derde leerjaar.

Ze zegt dat hij een “stille jongen” was en dat ze “nooit had gedacht dat hij dit zou kunnen doen”.

Juf Lut heeft ook nooit geweten dat er een jaar eerder, in het tweede leerjaar bij haar zus, strubbelingen waren. Ook bij andere collega’s van die school zijn er geen problemen met Uwents bekend.

Lees ook  Man aangehouden voor mishandeling vriendin: 'Knokkels nog onder het bloed'

De verdachte was onlangs opgeroepen om een DNA-staal af te leveren, als oud-leerling van het slachtoffer. Nog voor het uiteindelijk zo ver kwam, legde hij zondag bekentenissen af.

Er werd wel nog een staal afgenomen om de betrokkenheid van de man definitief te bevestigen.

De analyse daarvan heeft nu volgens het parket inderdaad uitgewezen dat er een overeenkomst is met DNA dat op de plaats van de moord was gevonden. Uwents verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Turnhout.

Voetganger (80) overlijdt paar dagen na ongeval, sprak zelf nog met 112 centralist

Nederlandse vliegmaatschappijen gaan mondkapjesplicht niet meer handhaven